Van Persies vackra volley avgjorde för Arsenal

Foto: Okänd

Arsenal firade igår 125-årsjubileum med att möta Everton hemma på Emirates Stadium. Innan matchen handlade det mesta om de tre statyer som avtäcktes utanför Emirates. Herbert Chapman, Tony Adams och Thierry Henry har blivit hedrade med varsin staty. Herbert Chapman är känd för att under 1930-talet gjort Arsenal till ett riktigt storlag där man dominerade den engelska fotbollen.
Tony Adams är troligtvis lite mer känd för de flesta. Kaptenen som gjorde hela 504 matcher i Arsenals tröja är en stor legend inom Arsenal. Thierry Henry behöver väl knappast någon större beskrivning. Arsenals största målgörare genom tiderna var givetvis på plats och kunde knappt hålla tillbaka tårarna.

Åter till matchen. Arsenal ställde upp utan ordinarie ytterbackar och istället fick Vermaelen och Djourou flankera på kanten. Mikel Arteta mötte för första gången sina gamla lagkamrater och Van Persie var såklart med från start. Noterbart var även att Almunia satt på bänken för första gången på väldigt länge.

Matchen var kanske inte den bästa som spelats på Emirates men det var ändå en fartfylld match med mycket chanser. Speciellt för Arsenal som passade på att missa en hel del. Både Walcott och Gervinho hade ett par lägen men den där extra kylan som behövs fanns inte där just idag. Ramsey hade även han ett utmärkt läge att göra 1-0 men bollen smet precis över.
Det var först i den 70e minuten som 1-0 kom och vilket mål det var. Song slår en perfekt boll fram till Van Persie som slår till direkt på volley och 1-0 var ett faktum. Ett fantastiskt fotbollsmål som man kan se många gånger.
Arsenal kunde sedan hålla undan och fansen på Emirates kunde jubla över 3 poäng på jubileumsdagen. Återigen visar sig Van Persie bli hjälte och det är nog många som ställer sig frågan, vad skulle Arsenal göra utan Van Persie?

Höjdpunkter från matchen (Van Persies vackra mål efter 7:25):

Arsenal v Everton by peetoham

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *