Världens bästa fotbollsliga?

Det har länge snackats om vilken liga som är världens bästa. Kommer vi någonsin att få reda på vilken liga som är den bästa? Nej, inte om ni frågar mig. Jag anser att det helt enkelt är en smaksak, om vilken fotboll som passar en bäst. Dom som kanske är fanatiker av Real Madrid anser ju att spanska ligan är den bästa, dom som är fanatiker av Manchester United anser ju att den engelska ligan är den bästa. Vi kan sitta och diskutera detta väldigt länge, utan att komma fram till ett vettigt svar.

Jag personligen anser att den engelska Premier league är den bästa i världen för att, för det första så är det alltid flera lag som slåss om titeln, varje år så skiljer det väldigt lite poäng på slutet av året mellan 1a och 2a plats. Självklart finns det undantag genom åren då något lag har vunnit överlägset annars så är Premier league en öppen liga. För det andra så har dom FLESTA lagen i Premier league väldigt bra och kända spelare. Jag menar lag som te x Everton, Tottenham, Aston Villa mfl är numera klassade som ”storlag” i England. Så varje omgång av Premier league blir en upplevelse utav två storlag som drabbar samman. Dom här lagen och matcherna har man inte i dom andra ligorna runt om i världen.

En annan liga som ligger lite tätt inpå Premier league det är den Spanska La liga.
Det som talar för spansk fotboll är självklart offensiven och underhållningen, men det bjuds ju mest utav lagen Real Madrid och Barcelona. Hade vi varit ca 5-6 år tillbaka i tiden så hade jag sett Spanien som den bästa ligan då lag som Valencia och Deportivo La Coruna var med och fightades om titeln. Nu så har Real Madrid och Barcelona dragit ifrån, nu är spanska La liga endast mellan dom här två lagen, anser jag. Jag ser tyvärr inte Valencia, Sevilla eller något annat lag som ett hot. Nånting mer som talar för spanska ligan, det är nog det så kallade El Clasico. En av världens bästa fotbollsmatcher mellan en av världens bästa lag.

Sist men inte minst, så kommer nog Italienska Serie A på tredje plats, där fotbollen spelas med passion. Tyvärr inte så mycket till underhållning för oss tv-tittare. Förutom när lag som kanske Milan – Inter möts, dom matcherna kan man ju inte direkt klaga på.
Ett lag jag beundrar i Serie A måste nog vara Roma. Ett speciellt lag med väldigt speciella spelare.
Även Italienska Serie A var bättre förr i tiden då det var rejäla fighter mellan lag såsom Juventus, Inter, Milan, Roma och Parma. Tyvärr så har en del lag anklagats för mutor osv genom åren som ni säkert redan vet. Men, Italienska Serie A kommer alltid vara en klassisk liga. Det är helt enkelt en liga för sig själv!

Nu vart det en lång rad om dom olika ligorna, lagom bra start inför La liga och Serie A.
Men som sagt, nu har jag suttit här en bra tid framför denna artikel ändå inte kommit på vilken som är världens bästa liga helt allmänt, utan all denna text är vad JAG själv anser.

Men nu så, vilka ligor anser du ligga topp 3 hos dig?

4 tankar kring ”Världens bästa fotbollsliga?

  1. Bluu_@hotmail.com

    Uefa har jo rankat 1. England 2.la liga 3.italien 4.Tyskland därför har England Spanien o Italien alltid haft 3 direkt kvalificerad lag o en som kvalar till cl . Men nu i år gick bundesliga om seria så från och med 2012-2013 får bundesliga 3 färdig platser o en kval o inte serie a själv vet jag inte , men helt klart premier league 1a !!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *