Världens vackraste liga drar igång

Romas curva. Foto: Okänd

Strejk och landslagsuppehåll har satt stopp för världens vackraste liga, Serie-A. Idag är det äntligen dags att sparka igång ligan som har dominerat europeisk fotboll. Ligan som i år måste prestera på topp för att inte bli ännu mer smutskastade än vad de tidigare har blivit.

Premier League har förvisso börjat väldigt bra, men det är inte en liga som tilltalar mig. Allt går ut på att tjäna pengar, vad kostar en biljett? Kärleken och passionen finns inte kvar. Fotbollen i England är inte längre för supportrarna. Fotbollen i England handlar endast om pengar. La Liga är ligan som redan är avgjord, siffrorna som Real Madrid och Barcelona visat upp talar väl sitt tydliga språk. Även när statistiken på hur mycket lagen tjänade i TV-intäkter gjorde mig ledsen. Jag blev ledsen för att ojämnheten blir så fruktansvärd stor.
Nej, nu är jag äntligen glad. Ligan där passion övervinner pengar startar äntligen idag!

Skippa snacket om att Serie-A går ner sig. Skippa snacket om att arenorna förfaller. Skippa snacket om filmningarna. Skippa allt skitsnack om Serie-A!

Ligan förtjänar inte det snacket. Detta är en värdig liga där ingen går oberörd. Det räcker med att se en match så är du kär. Du är kär i passionen, supportrarna, inlevelsen och allt annat runt omkring.
Jag är helt säker på att Serie-A 2011/2012 kommer bli en av de jämnaste ligorna på väldigt, väldigt länge. Jag hoppas att samtliga lag går bra i Europaspel (de som är kvar dvs)..

Vad tror du om Serie-A? Hur slutar den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *