Veckan som gått

Allt som tiden går blir jag mer och mer osäker inför det jag sagt tidigare om Kaká, att han lämnar Madrid i sommar och att den gamla Kaká inte finns kvar.  Jag är inte så säker på att Real Madrid är villiga att släppa honom nu när han efter tre års elände med skador äntligen börjar hitta tillbaka till sitt rätta jag. För varje matcher ser vi den gamla Kaká komma tillbaka lite mer. Jag hade börjat ge upp på att den gamla Kaká fanns kvar i honom, men efter gårdagens match är jag inte lika säker, det var något med hans sätt ute på plan, hans säkerhet, hans agerande och vilja att ge allt genom hela matchen som får mig att tro igen. Och något säger mig att Mourinho börjat tro på honom också, han fick spela hela matchen, det har inte hänt sedan hans första år i laget. Man valde att byta ut Özil som var minst lika bra istället för Kaká. För knappt två månader sen skulle det inte varit något snack om saken, Kaká skulle ha gått ut i halvtid och i kampen mellan honom och Özil skulle han varit chanslös.

Fajten om vart Copa del rey finalen ska spelas går vidare. Barcelonas ägare Sandro Rosell totalvägrar ge upp sin idé om att spela finalen på Santiago Bernabeu och Real Madrid säger fortfarande nej. Nu har Madridlaget fått stöd av den Spanska fotbollsfederationen. Och då har Rosell börjat med plan B, attackera och anklaga. Han menar att Perez inte har skäl till att tacka nej och att hans motiv är att han helt enkelt inte vill se Barcelona lyfta en buckla på deras arena. Vad tänkte Rosell där..han gör ju precis likadant..han vill inget mer än att förnedra sin värsta rival genom att lyfta en buckla på Santiago Bernabeu, vart ligger skillnaden i det de gör. Båda ser efter vad som är bäst för sitt respektive lag.

Roberto Carlos besökte den spanska huvudstaden i förra veckan. Innan matchen mot Levante tackades han för allt han gjorde under sina 11 år hos marängerna. Det var en helt magisk inramning. Hela stadion stod upp och applåderade legendaren. I torsdags intervjuade real madrid tv den brasilianska stjärnan där han bland annat pratade om sitt starkaste minne av Casillas. ”Det var efter vi vunnit Champions Leauge finalen mot Bayer Leverkursen, han satt och grät i toaletten och jag försökte trösta honom.” Det är nog mitt första minne av Casillas. Kanske inte att han satt och grät på toaletten men den fantastiska match han gjorde och tårarna som aldrig ville ta slut.

Att Barcelona fortfarande har stora problem har nog inte undgått någon. Efter förra helgens misslyckande på bortaplan har mycket fokus legat på Barcelona och vad som håller på att hända. Efter den misslyckade matchen satte sig spelare och ledare (alla utom Pep Guardiola) ner för att prata om problemen som de har. Jag tror Valdés satte de perfekta orden på vad problemet är, de saknar Xavi och Iniesta. Det är självklart att problemet ligger där. Xavi och Iniesta är lagets A och O. Säg vad du vill om Messi men utan Xavi och Iniesta är Barcelona inte Barcelona.

Det gick desto bättre för det Katalanska laget i Champions leauge. Barcelona åkte till Tyskland för att möta Bayer Leverkursen. Det hela slutade med en självklar 3-1 seger. Bayer Leverkursen var totalt chanslösa och hade inte mycket att sätta emot det katalanska laget. Det mest intressanta med den matchen var att den forne Real Madrid spelaren Raul åkte till Leverkursen för att hälsa på sina vänner.

Något som däremot kan komma att skapa problem är måndagens möte mot Valencia i ligan. Det Katalanska laget är piskade att vinna för att inte skapa ytterligare problem för sig själva. Senaste uppdateringen jag hörde om Xavi var att han tränade med laget igår, så han kanske är med och spelar. Samtidigt är detta en hemmamatch, problemen har aldrig legat på Camp Neu, det är först när de spelar på bortaplan som problemen kommer.

Samtidigt fortsätter Real Madrid att övertyga. Gårdagens match mot Racing Santander blev ingen match för laget. De körde över sina gäster med 4-0. Real Madrid dominerade hela matchen utan problem. Redan i den sjätte minuten satte Cristiano Ronaldo 1-0 efter framspelning av Kaká. 2-0 kom på övertid i den första halvleken genom Benzema. Tio minuter innan dess hade Racing Santander fått en spelare utvisade för hands. I den andra halvleken gjorde Di Maria comeback med dunder och brak. Han kom in, han var grym, satte han 3-0 med ett snyggt skott innan han strax innan matchen var över blev skadad på nytt. Vi får avvakta och se hur pass allvarligt det är. 4-0 gjorde Benzema i den 88 minuten. Racing Santander kom aldrig in i matchen, de kom till ett skott på hela matchen. På tisdag går Real Madrid in i Champions leauge också. De åker till Moskva för att möta CSKA Moskva. Det är då det gäller för Madrid att visa att deras backlinje håller. I ligan har de inte satts på prov på länge och man har haft problem med fasta situationer.

Några andra som har stora problem just nu är Inter Milan och Chelsea. Inter var för två år sen bäst ute i Europa. De vann allt 2009/2010, ligan, cupen och Champions leauge. Sedan dess har laget totalt fallit samman. Frågan är om inte Inter har en ny tränare redan innan säsongen är över. Chelseas tränare Andre Villas-Boas är också i trubbel. Efter bara 1-1 mot Birmingham ska det mycket till om han ska vara kvar efter säsongen. Samtidigt som han ska ha sagt att han gjorde ett misstag som tog över Chelsea. Med den inställningen kommer man inte långt. Ska man vara tränare för att lag så är det inte bara ens jobb att coacha man ska också motivera sina spelare. Är man inte själv motiverad är det svårt att motivera andra.

Jag vill avsluta veckan med nyheten om att Real Madrid ska starta tre nya skolor i Kurdistan. Dessa skolor ska ligga i Erbil, Sulaymaniyah och Dohuk. Mycket intressant projekt av Madrid laget. Är det något som kommer att väcka framtidstro hos barnen är det just sådana projekt. Sen är det ett plus ifall vi en dag får se en Kurdisk fotboll spelare i Real Madrid. Men först och främst handlar det om barn och att ge dem ett hopp om framtiden.

Av Sara Khatmi

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *