Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Fotbollsoraklets omtyckta artikelserie fortsätter att leverera. Idag, måndag, publicerar vi allt det bästa och sämsta från helgens toppfotboll i Europa. Idag publicerar vi vårt elfte nummer i serien. Notera att vi nästa vecka kör en paus, sen är vi tillbaka igen.

England

Veckans bästa – Toppmatchens målvakter
Om inte Wojciech Szczesny och Joe Hart förtjänar veckans bästa, vem gör det då? Två av Europas just nu hetaste målvakter visade varför varken Arsenal eller City har några som helst problem på målvaktssidan. Det viktiga toppmötet lagen emellan borde sett till de farliga målchanserna resulterat i åtminstone 4-5 mål, som minst. Hur det slutade? 1-0 till City. Jag vågar påstå att Hart just nu är världens bästa målvakt, medan Szczesny tillhör en av Premier Leagues absolut bästa. Hade detta uttalande kommit för ett år sedan hade folk skrattat. Utvecklingen går fort i vissa fall.

Vi på Englandredaktionen vill även ge beröm till Johan Elmander, vars mål mot Wolves förra säsongen nyligen blev framröstat som det snyggaste av alla 19 964 mål som gjorts i Premier League. Elmander, som nu gör succé i Galatasaray, vann The Guardians omröstning på ett överlägset sett före tvåan Dennis Bergkamp.

Elmander (Wolves 2 – Bolton 3)
– Watch more Videos at Vodpod.

 

Veckans sämsta – Chelsea
Chelsea såg ut att vara på gång. Mitt i den stigande formen bröt laget Manchester Citys förlustfria svit, och Londonlaget såg ut att kunna bli en allvarlig utmanare till ligatiteln. En utmanare till guldet ska inte bli utspelade av Wigan mitt i toppformen. Det blev Chelsea. Wigan hade under matchen maximal otur, inte bara med alla brända chanser, utan även när Martin Atkinson bestämde sig för att bortse från en Chelseaförsvarares hands i eget straffområde. Spelmässigt krossade Wigan under stora stunder Chelsea, och 1-1 ska Londonlaget vara oerhört nöjda med sett till matchbilden. Bra gjort av Wigan, uselt av Chelsea!

/Tobias Hult

Italien

Veckans bästa -Quagliarellas måltorka slut

 Det hade tagit 364 dagar sedan Fabio Quagliarella gjorde mål i Serie A senast – då nickade han in 2-0 för Juventus mot Novara i den 75:e minuten. Efter en hörna av den förste målskytten Simone Pepe var 28-åringen högst på bollen och nickade in den i målet. Segern innebar dessutom att Juventus återtog den serieledning man tillfälligt hade tappat under lördagen. Utan detta nickmålet hade Quagliarella vaknat upp nästa morgon med vetskapen om att han inte gjort ett enda ligamål på ett helt år, men nu slapp han göra det. Med en dags marginal lyckades han, nu är självklart frågan om han kan få in nästa mål lite snabbare än vad det tog för att göra detta. Rimligtvis borde svaret vara ja på den frågan.

Veckans sämsta – 17 gripna – misstänkta för uppgjorda matcher
Gazzetta dello Sport och den italienska nyhetsbyrån ANSA rapporterar att den förre detta Atlanta-kaptenen Cristiano Doni och 16 andra personer har gripits av italiensk polis. Anledningen är illegal vadslagning om matcher och det kommer även ske en utredning av uppgjorda matcher. Utredningen fokuserar framför allt på matcher i Serie B de två senaste säsongerna – Atalanta har varit inblandade i tre av dem. Brescia – Bari, Brescia – Lecce och Napoli – Sampdoria undersöks också som matcher i Serie A förra säsongen. På grund av avstängningen på Doni fick Atalanta inleda säsongen med sex minuspoäng men Doni själv hävdar att han är oskyldig. Hur som helst är detta en oerhört tråkig nyhet för italiensk fotboll men absolut inte den största skandalen på 2000-talet. Bara att hoppas på att allt detta får ett slut snart och att det blir mer fokus på själva fotbollen.
/Henric Holmgren

Spanien

Veckans bästa – FC Barcelona
FC Barcelona har tagit första platsen denna vecka då de har vunnit klubb-vm mot Santos! Hatten av för Barca som åter igen vunnit en titel.

Veckans sämsta – Del Nido
Veckans sämsta plats i Spanien tilldelas till Del Nido, Sevillas president, som nu ska hamna bakom galler. Varför? Jo för han har dömts till sju och ett halvt års fängelse efter att ha befunnits skyldig till bedrägeri, korruption och förskingring i Malaga. Brotten ägde rum mellan 1999 och 2003 då Del Nido arbetade som advokat i en kommun i Marbella. Åklagaren hade krävt 30 års fängelse för Del Nido, men domstolen beslöt att nöja sig med sju och ett halvt år. Del Nido tog presidentjobbet i Sevilla 2002 och har sedan dess vunnit två UEFA Cup, UEFA Supercup, två Copa del Rey och den spanska Supercopa. Domstolen i Málaga har också dömt tidigare Marbella borgmästare Julian Munoz till sju och ett halvt års fängelse med samma syfte, medan deb före detta rådgivare Juan Antonio Roca dömdes till fyra år bakom galler.

/Sandra Chukair

Tyskland

Veckans bästa – Kagawa
Shinji Kagawa ser ut att vara på väg tillbaka mot förra säsongens storform. En otäck skada förstörde stora en lång period för japanen och nu verkar han alltså vara på gång igen!

Veckans sämsta – Werder Bremen
Werder Bremen hade verkligen ingen bra dag när man mötte Schalke i helgens ligafotboll. En brakförlust med 5-0 mot Schalke och lagets försvar får därmed utmärkelsen som veckans sämsta.

Veckans klipp – Van Buyten
Tysklandsredaktionen var bara tvungna att dela med oss av detta klipp. Daniel van Buyten skjuter helt enkelt sönder bollen vid en frispark. Titta och njut!

/Johannes Johnsson och Stefan Börjesson

 

Sverige

Veckans bästa – John Guidetti, Henok Goitom och Toivonen
Det går riktigt bra för våra svenska anfallare ute i Europa. Särskilt för de som spelar i Holland. John Guidetti stod igår för ett hattrick när hans Feyeenord vann med 3-2 mot Twente. För Ola Toivonen blev det inget hattrick, men två mål blev det. Både Toivonen och Guidetti är vi vana att se som målgörare nu. Någon som det har lossnat rejält för är, Henok Goitom som stod för två viktiga mål för sitt Almeria. Hans prestation står i skuggan av John Guidetti. Men här på Fotbollsoraklet uppmärksammar vi alla tre svenskar. Här har ni Goitoms mål!

Veckans sämsta – John Guidettis chanser i A-landslaget
John Guidetti dundrar in mål i den holländska högsta ligan och nu måste väl Hamrén plocka med Guidetti till kommande EM. Även om han saknar rutin så vet han hur man gör målen. Sen har han ett rejält go som många fotbollsspelare i det svenska landslaget saknar. Vad tycker du, ska Guidetti med till EM?

/Mattias Sörensson

Håller du med oss? Lämna en kommentar!!

1 tanke kring ”Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *