Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Efter ett kortare uppehåll är äntligen Veckans bästa/sämsta tillbaka, med ett nummer som förhoppningsvis påbörjar en underhållande vår. Som vanligt har varje redaktion sammanställt sin åsikt, som sedan sammanställs tillsammans med övriga ligor. 

England

Veckans bästa – Staden Manchester.

Manchester har tidigare utnämnts som sämsta efter att båda åkte ut CL. Nu är det andra tider. Nu dominerar Manchester Premier League-tabellen ganska långt före resten. På söndagen visade Manchester varför man nu blivit Englands fotbollshuvudstad när både United, och City besegrade varsin Londonmotståndare. City besegrade Tottenham i den tidiga Supersunday-matchen. 3-2 blev det, ett riktigt styrkebesked att kunna segra i 95 mintuen, trots att det var en straff som avgjorde, trots att Defoe missade öppet mål i 91 (kanske Bales fel?). Grannarna United besegrade Arsenal efter ett relativt sent mål av Welbeck. Manchester dominerar.

Veckans sämsta – Staden London.

Trots att staden har lagen som ligger tredje, fjärde och femte plats i tabellen, blir London veckans sämsta. Det började på lördagen då Chelsea kryssar borta mot Norwich, kommer ni ihåg? Matchen där Torres missade jätteläget – kanske bör Torres vara veckans sämsta? Men iallafall, det fortsatte på söndagen då United slog Arsenal och City – Tottenham. Tre dåliga resultat, från tre topklubbar i det som betraktades som Englands fotbollshuvudstad. Kanske maktskifte på gång? London blir iallafall veckans sämsta med Liverpool som närmsta utmanare.

// Jonael Makaveli

Italien

Veckans bästa – Francesco Totti

Äntligen kan vi utse den störste generalen, Francesco Totti till veckans bästa i Italien. Som jag har längtat.
Mannen som i helgen slog Nordahl, Il Canoniere, gamla rekord på mest mål i samma klubb. Rekordet låg på 210 mål. Numera ligger det på 211, i och med Tottis två fantastiska pärlor i lördags.
Fotbollsoraklet och Italien-redaktionen vill med den här utmärkelsen hylla den förevigt fantastiske Totti. Gammal är bäst. Ti amo capitano mio!

Veckans sämsta – Bologna – Parma

Lunchmatcherna brukar alltid vara underhållande och målrika. Det här var raka motsatsen. Plågsamt och skadligt att kolla på. Matchen slutade 0-0, och innehöll knappt en målchans. Trots att det infann sig en Giovinco på plan. Mycket svagt, från båda lagen.

// Christian Lantz

Spanien

Veckans bästa – Sevilladerbyt

Ingen supporter till spansk fotboll kan väl ha undgått Sevilladerbyt som gick av stapeln i helgen? Derbyt mellan Real Betis och Sevilla är åter tillbaka i det spanska finrummet, och vilken comeback derbyt gjorde. Tusentals fans ockuperade gatorna och intog läktaren med storm och visade därmed att derbyt är det absolut hetaste inom spansk fotboll.

Veckans sämsta – Pepe

Pepe uträttade inte mycket positivt i matchen mot El Clasico och blandade horribla filmningar med stämplingar och efterslängar. Real Madrid gör det enda rätta när de ger honom en intern avstängning på två veckor.

// Johannes Johnsson

Tyskland

Veckans bästa – Schalke 04

Veckans bästa är schalke04s 3-0 mål. Ett fantastiskt anfall.

Se klippet här!

Veckans sämsta – Manuel Neuer

Veckans sämsta är Manuel Neuers tavla när Marco Reus kunde göra 1-0 för Mönchengladbach mot Bayern.

För övrigt har nu de tre lagen i toppen av bundesliga (Bayern, Dortmund och Schalke 04) lika många poäng och fyran i serien Mönchengladbach är enbart en poäng efter.

// Stefan Börjesson

Sverige

Veckans bästa – Försäsongen igång!

Veckans bästa är att försäsongen börjat komma igång på riktigt nu. Många av de Allsvenska lagen har börjat träna nu inför den nya säsongen. Landslaget (Som består av mest unga och inte så jätterutinerade spelare i landslagssammanhang) är och spelar sin Januariturné. Det går bra för dem och de har vunnit sina två första matcher, senast idag med 5-0 mot Quatar. Detta är kul och bådar förhoppningsvis för en ljus framtid inom Svensk fotboll!

Veckans sämsta – Ligauppehållet

Veckans sämsta är att Svensk fotboll just nu inte är något stort samtalsämne, visst, folk spekulerar om Allsvenska övergångar o.s.v. men det känns inte som att det börjar närma sig. Det är snart bara två månader kvar till den Allsvenska premiären och då får vi hoppas att det är ett hetare samtalsämne! Varför är detta tråkigt? Jo, för ifall Allsvenskan ska bli en större, mer välkänd och bättre liga, med fler klubbar ute i Europa tror jag att det måste vara något man verkligen längtar efter ska komma igång och pratar om nästan hela året runt i alla fall.

// Viktor Åberg

Håller ni med redaktionerna? Har ni andra tankar? Använd kommentarsfältet för att diskutera!

11 tankar kring ”Veckans bästa/sämsta från varje liga!

 1. Sven

  Mackan: Är det positivt eller negativt mot Makaveli, med tanke på att Wennman är värdelös (okunnig, inte i svenska språket)? 😉

  Svara
 2. Hustla boi

  Tja ! Jag gillade personligen Wennman. Men angående Mr Makaveli så tycker jag att han har en väldigt ljus framtid

  Good luck to Makaveli! Bra jobbat grabba, ser fram emot nästa fotbollshelg!

  Svara
 3. Sven

  Mackan: Jo då, förstår dig. Håller även med angående Makaveli. Finns några personer på sidan som skriver riktigt intressant.

  Svara
 4. Jonael Makaveli

  Sven, Mackan och ”Hustla-boy”: Tack för berömmet!

  Personligen gillar jag nog också Wennman, men ibland gör han bort sig ordentligt.

  Svara
 5. ....

  så jävla uppenbart att alla kommentarer kommer från Makalavi…. inga andra får beröm, bara han hela tiden… hahahaha…. sjukt lamt att skriva kommentarer till sig själv i annat namn…. fegt och falskt

  Svara
 6. Jonael Makaveli

  …..:

  Haha, tänk dig för innan du kommer med sådan falsk info. Det är absolut inte jag, ett liv har jag faktiskt. Dock är jag bra på att sprida texter till mina polare som gärna berömmer mig. Inget fel med det?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *