Veckans bästa/sämsta från varje liga

På grund av den sena Premier League-matchen igår blev veckans bästa/sämsta framflyttad. Nu är den här även för denna omgång. Vi hoppas att den uppskattas lika mycket som vanligt!

England

Veckans bästa – Manchester United

Visst, det är tråkigt att välja första, bästa storlag som veckans bästa. Trots Arsenals kross och Wolverhamptons första seger på två månader vore det ändå fel att inte tilldela den oerhört ärofyllda titeln till Manchester United. I minut 50 nickade David Luiz, via Rio Ferdinand, in 3-0 till Chelsea, och Stamford Bridge såg återigen ut att vara den borg den var för några år sedan. Två säkra straffmål från Rooney och ännu ett Hernandez-mål senare stod det 3-3, vilket matchen slutade. Chelsea tappade mark i kampen om topp 4, och United förhindrade Villas-Boas lag att ta sin sista chans till en toppstrid.

Veckans sämsta – Gareth Bale

Trots hård konkurrens från Howard Webb går veckans sämsta i England till Gareth Bale. Walesaren lyckades skämma ut sig totalt på Anfield i sista matchen för omgången, och blev mot slutet utbuad av hemmafansen. En bit in i den andra halvleken valde han att slänga sig ute på kanten i en närkamp med Daniel Agger. Filmningen var brutalt dålig, och Michael Oliver, som för övrigt gjorde en otroligt bra match, vägrade gå på fuskandet. Bråket som följde upp filmningen ledde till att Bale fick gult kort, vilket han förmodligen ska vara glad över. Yttermittfältaren missade i slutet av matchen ett friläge som borde ha inneburit en Spurs-vinst, vilket späder på den bedrövliga insatsen hos Bale, som inte gjorde ett enda rätt under hela matchen.

// Tobias Hult

Italien

Veckans bästa – AS Roma

Italien-redaktionen utser Roma som veckans klart bästa i Serie A denna kyliga vecka. Roma som i söndags spelade ut Inter hemma på Olimpico, och vann med fantastiska 4-0, efter två mål utav talangen Borini. Matchen dominerades utav Roma ständigt. Och Inter hade knappt ett skott på mål. Roma är alltså klart bäst denna helg, där vi inte bjöds på så mycket mer magi från världens vackraste liga.

Veckans sämsta – Inter, Zlatan och vädret

Vädret ställde till det för samtliga ligor i helgen. Värst var det kanske för Serie A, som fick skjuta upp samtliga matcher till klockan 15 på söndagen pågrund utav den förfärliga snön som härjade i landet.
Men det var inte bara en tråkig sak som skedde under helgen, utan snarare två till. Zlatans örfil känner ni alla till, och Inters katastrofala insats mot Roma har vi redan nämnt. Det känns konstigt och tråkigt att säga det här, men… Vi anser att dessa tre incidenter förtjänar alla att utses till Veckans sämsta.

// Christian Lantz

Spanien

Veckans bästa – Barcelonas ungdomar

När Barcelonas stjärnor tvingas vila levererar ynglingarna från La Masia omedelbart. Spelare som Isaac Cuenca, Christian Tello och Thiago Alcantara kliver fram ur skuggorna från deras övermän. Barcelona har en ljus framtid att se fram emot.

Veckans sämsta – Sevilla

Sevilla har inte gjort något glad på senare tid. Ett förmodat topplag som inte vinner på sju raka ligamatcher är tyvärr inte tillräckligt.
Sevillas ledning agerade idag och kickade managern Marcelino Garcia Toral, efter gårdagens 1-2-förlust mot underpresterande Villarreal.

// Johannes Johnsson

Tyskland

Veckans bästa – Lucas Barrios

Veckans bästa i Tyskland är att Lucas Barrios äntligen gjorde mål igen för Dortmund (hans första mål för säsongen). Kanske lossnar det igen för den forna målkungen.

Veckans sämsta – Topplagens kryss

Veckans sämsta i Tyskland är att Mönchengladbach, Schalke 04 och Bayern München alla spelade oavgjort och dessutom mötte dem alla lag som de bör kunna besegra. Men istället tappade de mark på Dortmund i toppen. Främst måste Bayerns form i ifrågasättas nu. De har 2 förluster och 1 vinst på dem tre matcherna efter nyår. Dessutom så satt segern långt inne mot Wolfsburg.

// Stefan Börjesson

Sverige

Veckans bästa – Håkan Mild

Håkan Mild tänker ni kanske, hur kan han vara veckans bästa? Jo, det är nämligen så att Håkan Mild är sportchef i IFK Göteborg och Blåvitt har bara under den senaste veckan presenterat två nyförvärv; Nordin Gerzic och Pontus Fanerud. Två spelare som för IFK Göteborg verkar vara bra och ”Änglarna” hoppas nog att de tillsammans med nya och gamla spelare ska de leda klubben till ett SM-guld. Denna veckan får alltså Håkan Mild utmärkelsen Veckans bästa!

Veckans sämsta – Zlatan Ibrahimovic

Hur kan en storspelare som Zlatan bli utsedd till veckans sämsta? ”Ibra” fick rött kort i helgens match mot Napoli. Zlatan vart irriterad av någon anledning och bestämde sig för att ge Salvatore Aronica ett slag på kinden. Linjedomaren uppfattade detta och visade ut Zlatan. Nu har han fått tre matchers avstängning och om inte domen kortas missar han Milans viktiga match mot Juventus.

// Viktor Åberg

Samma fråga som vanligt – håller ni med redaktionerna, eller tycker ni annorlunda? Det är fritt fram att diskutera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *