Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Veckans bästa/sämsta är en artikelserie som kommer upp varje tisdag när vi summerat varje liga. Här kommer Fotbollsoraklets bästa respektive sämsta från varje liga!

England

Veckans bästa – Fulham
Att Fulham skulle slåss i botten i årets Premier League var ingen överraskning, men att de efter sex omgångar skulle vara det enda laget i ligan utan vinst var desto mer överraskande. Det krävdes ett Londonderby mot ett storsatsande QPR för att det skulle lossna. Det lossnade dessutom rejält. Andy Johnsons första hat-trick i Premier League förde vägen när Fulham krossade sina rivaler med hela 6-0.

Veckans sämsta – Arsenal
Veckans sämsta kanske är fel beteckning. Årets sämsta vore mer rättvist. Det tänkta topplaget ligger bara på 13 plats helgen efter 3-0-segern mot Bolton. I helgen förlorade man fjärde matchen för säsongen, denna gång mot rivalerna Tottenham. Som om inte det var nog utgick dessutom Bacary Sagna skadad, och ser ut att vara borta länge. Vem ska ersätta honom? Krisen är verkligen total hos Arsenal.

 

Italien

Veckans bästa – Daniele De Rossi
Romas Il capitano futuro, som höjt sig något galet inför den nya säsongen, blir utav oss på Italien-redaktionen utsedd till veckans bäste. De Rossis insats i matchen mot Atalanta i lördags säger nog det mesta. Ligger bakom två utav Romas tre mål. Fantastiskt. Har lagt en värdelös säsong bakom sig, och börjat den nya fruktansvärt bra. Obeskrivligt bra. Det här är världsklass.

 

Veckans sämsta – Gianluca Rocchi
Alla har hört om det, Gianluca Rocchis insats i match mellan Inter och Napoli var obeskrivligt dålig. Den var katastrofal, värdelös, miserabel. Hans största misstag var kanske att inte visa Julio Cesar det röda kort som han väl förtjänade efter ha skrikit alla möjliga ord rätt framför mun på italienaren. Han delade ut ett gult kort på Joel Obi vid en situation som inte ens var frispark, dömde sedan straff fast förseelsen skedde utanför straffområdet. Vilket innebar att Obi hade spelat klart, och detta skedde innan den första halvleken ens var färdigspelad. Nä, Gianluca, det här var katastrofalt dåligt.

Tyskland

Veckans bästa – Eren Derdyok
Bayer Leverkusens Eren Derdyok stod för omgångens absolut snygasste mål (kanske t.o.m. årets snyggaste mål). Hans cykelspark bidrog starkt till att Bayer Leverkusen tog en viktig 3-1-seger mot Wolfsburg.

Veckans sämsta – Hoffenheim-Bayern Munchen
Trots 22 skott och chansartat spel ville bollen aldrig leta sig in bland nätmaskorna. Veckans sämsta blir alltså 0-0-matchen mellan Hoffenheim och Bayern München. Ett topplag som Bayern München tycker man borde göra bättre ifrån sig.

 

Spanien

Veckans bästa – Julio Baptistas cyckelspark
Det var matchen mellan Malága och Getafe som Julio Baptista skulle ses som matchens hjälte. Med en jättespark så fixade han segern för Malága, har vi sett säsongens mål redan nu? viktig seger för satsningen!

 

Veckans sämsta – Barcelonas skadelista
Barcelonas skadelista verkar aldrig sluta växa med namn, inför Sporting Gijon matchen så hade man Afellay, Cesc Fabrégas, Abidal, Andrés Iniesta och Alexis Sanchez inskrivna på skadelistan. Ser inte bra ut för Barcelonas startelva, men trots det så lyckades man besegra Sporting med ett mål mot noll.

Sverige

Veckas bästa – GIF Sundsvall
GIF Sundsvalls framfart i Superettan som nu verkar löna sig i en Allsvensk plats 2012. På de senaste femton matcherna har Sundsvall tagit 38 av 45 poäng vilket är väldigt imponerande och laget leder Superettan med tre omgångar kvar. Krossen av toppkonkurrenten Ängelholm i fredags med 6-0 visar prov på stor kvalitet hos norrlänningarna.

Veckans sämsta – Trelleborg
Trelleborg FF som totalt rasat i Allsvenskan och de ligger nu på nedflyttningsplats tre poäng upp till kvalplats med två omgångar kvar. Det är inte så konstigt för på de senaste 20 matcher har Trelleborg endast tagit 11 poäng av 60….11 poäng av 60 är alldeles för dåligt för att stanna kvar i Allsvenskan. Med två omgångar kvar har jag svårt att se om Tom Prahls mannar kommer klara av att stanna kvar i Allsvenskan. Om de inte gör det så är risken stor för spelarflykt i Trelleborg, för det finns kvalitet i det laget som många skulle vara intresserade av.

1 tanke kring ”Veckans bästa/sämsta från varje liga!

  1. Erik

    Är Juventussupporter men kan trots det inte låta bli att förvånas över att du på allvar skriver att Rocchis kanske största misstag var att inte ge Julio Cesar rött kort. Du måste vara väldigt partisk när du skriver så, eller har du inte ens sett situationen?? Napoli får en straff, på något som händer utanför straffområdet. Obi tilldelas dessutom en horribel varning vilket leder till rött kort då han tidigare i matchen tilldelats en ännu mer oförklarlig varning. Att du då menar att Cesars (förståeliga) reaktion över straffen/utvisningen är det mest diskutabla i Rocchis insats får mig att tappa alla trovärdighet över din objektivitet.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *