Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Foto: Alejandro Ramos

Foto: Alejandro Ramos

Veckans bästa/sämsta är en artikelserie som kommer upp varje tisdag när vi summerat varje liga. Här kommer Fotbollsoraklets bästa respektive sämsta från varje liga!

Spanien

Veckans bästa-Higuains andra raka hattrick (tre om man räknar med landslaget)

De har definitivt blivit värt att uppmärksammas i denna veckans bästa i Spanien!En målorgie på högklass!

Veckans sämsta-Falaco

Veckans sämsta måste vara Falacos misslyckade i matchen mot Granada.

Falcao och Ateltico Madrid får representera veckans sämsta i Spanien pågrundav deras usla prestaion.

 

Italien


Veckans bästa – DERBY DEL
LA CAPITALE

Efter fem mållösa matcher under söndagseftermiddagen så exploderade allt i Romderbyt.

Känslor som böljade fram och tillbaka, spelare som gjorde allt för sitt lag, heta dueller,

ett tidigt ledningsmål av Osvaldo, en domare som inte hade alla hästar hemma, en tveksam straff, en felaktig (och avgörande) utvisning, stolp- och ribbträffar samt ett sent avgörande mål. Matchen var ett klockrent bevis på varför Derby della Capitale är ett av Europas hetaste derbyn!

Veckans sämsta – Brocchis svandyk

I början av andra halvlek så kommer Lazios Brocchi i ett bra läge men dansken Kjaer dyker upp och (vad alla tror) nuddar honom lite lätt på axeln. Brocchi själv upplever det som någon skjutit honom i axeln och gör då på ett mycket märklig sätt ett svandyk på flera meter in i straffområdet (borde man inte ramla bakåt om man nu blir dragen i axeln?). En katastrofalt dålig filmning skulle de flesta tycka men tyvärr tillhörde inte domare Tagliavento den kategorin utan dömde blint straff för Lazio och visar ut Kjaer. Nej Brocchi, det där vinner du aldrig någon Oscar på bara priset som veckans sämsta.

 

Sverige

Veckans bästa-Superettan

Kvällens dramatik i Superettan där Åtvidaberg blev klara för Allsvenskan 2012 efter att ha besegrat Sundsvall på bortaplan med 1-0 trots att ha blivit totalt utspelade i 90 minuter. Stort grattis till klassiska Åtvid!
Hammarby tog en ytterst viktig seger där de slog J-Södra på hemmaplan med hela 5-2 i en rafflande match. I och med segern klättrade Bajen förbi J-Södra över sträcket och de ligger på exakt samma poäng dock har Hammarby bättre målskillnad. I den sista omgången får vi en avslutning som bara kan spelas på film. Hammarby åker till Ängelholm som slåss om en Allsvensk plats och J-Södra möter GIF Sundsvall som slåss om en direktplats till Allsvenskan med Ängelholm. Så antingen blir det GIF Sundsvall eller Ängelholm som får direktplatsen, det andra laget får kvala och i botten står det mellan Jönköping och Hammarby om vilket lag som ska kvala för sin existens. Missa inte detta nu på lördag med start klockan 15.00!


Veckans sämsta-Disciplinnämnden

Disciplinnämndens beslut att låta Malmö-Djurgården spelas om visar att reglerna som de lagt upp är de mest pinsamma och oklara någonsin. De som sitter där är personer som inte är konsekventa och straffar för straffas skull, inte för väsentligheten. I och med beslutet så fick Malmö spela 3 matcher på 5 dagar och de vann alla 3 matcher med 1-0 och med tre olika startelvor. Starkt av Malmö och de skickade en bra känga till SVFF

Tyskland

Veckans bästa-Franck Ribery

Ribery som är i helt otroligt braform… Frågan är om han nånsin varit bättre än vad han är just nu.

 

Veckans sämsta-Ivan Perišić

Det finns ingen klockren där. Men alltså Perisics gula kort som kunde/nog hade varit rött om han inte redan

hade haft 1 gult… Och sedan väljer han att försöka protestera mot det, själva protesten är alltså rolig.

England

Veckans bästa-Frisparksmål
Först fick vi glädjas åt ett fantastiskt frisparksmål med blågula ögon, sen gjorde Sebastian Larsson nästan om Källströms frispark mot sitt gamla lag i söndags. Men sen kom Robin Van Persie och knorrade in en som var snäppet snyggare och framförallt mer betydelsefullt än Sebbes, Tyvärr Larsson. Du föll på mållinjen.

Veckans sämsta-Ryan Giggs
Ryan Giggs må vara en av Premier Leagues mest rutinerade spelare, men i lördagens stormöte med rivalerna Liverpool som agerade Ryan som om det vore en av hans första matcher.
Han slog bort en hel del bollar men framförallt så hade en stor påverkan på Gerrards 1-0 mål. Giggs aktade sig när han stod i muren och Gerrards boll kunde enkelt smita in vid stolpen. Ja du Giggs, jag antar att även den bästa kan göra fatala misstag.


   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *