Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Veckans bästa/sämsta är en artikelserie som kommer upp varje tisdag när vi summerat varje liga. Här kommer Fotbollsoraklets bästa respektive sämsta från varje liga!

England

Veckans bästa – Manchester City

Manchester United på Old Trafford ska vara en svår uppgift för alla lag, även för Barcelona och Bayern München. I helgen visade lokalkonkurrenterna City att det inte spelar någon roll. Kritiserade Mario Balotelli spelade återigen på absolut högsta nivå, och hans två mål såg inte ens svåra ut att göra. Till och med Edin Dzeko, som bara fick spela 10 minuter, lyckades göra två mål. Lägg där till spelare som Richards, Silva, Agüero, Milner, Touré och Kompany, så har vi snart en elva bestående av världens bästa spelare just nu. Citys försprång är redan uppe i fem poäng, och många menar att ligan redan är avgjord. Så länge City inte väljer att bromsa, så kan den mycket väl vara det också.

Talande siffror i söndagens match! Foto:Okänd

Veckans sämsta – Manchester United

Är det tråkigt att sätta sämst och bäst i samma match? Ja. Matcher som detta derby händer trots allt inte varje år. Det var över 90 år sedan United drabbades av en större förlust på hemmaplan. Stackars de Gea i mål hade ett uselt försvar framför sig, där varken Evra, Smalling, Ferdinand eller Evans gjorde något rätt i matchen. Den sistnämnda lyckades dessutom dra på sig en otroligt idiotisk utvisning, vilket var starten till utklassningen. Sir Alex Ferguson var förkrossad efter matchen. Hur många har någonsin sett honom totalt mållös tidigare?

/Tobias Hult – England

Italien

Veckans sämsta-Milans första halvlek Milan besökte under söndagen Via del Mare för att möta Lecce. Alldeles tagna av att en stor symbol för hela Italien och milanista precis lämnat världen. Jag talar såklart om Marco Simoncelli, vars tragiska bortgång drabbade hela världen. Milan måste ha varit extra tagna utav detta under första halvlek. För bra var man inte, långt därifrån. Man var helt enkelt (och då får chefredaktören ursäkta) skit dåliga. Även Zlatan.
Lecce dock imponerade ordentligt och tog en tidig ledning efter tre minuter. Detta påverkade ju Milan såklart negativt, men inte ska man klappa ihop totalt och ligga under med 3-0 efter 45 minuters spel mot hyfsat ”lilla” Lecce. Plus till Lecce, gigantiskt minus till Milan.

Veckans bästa- Milans andra halvlek
Det här var bland det enklaste valet jag gjort i mitt liv. Det man grubblade mest över var om priset skulle tilldelas en viss Kevin-Prince Boateng eller hela laget. Eftersom fotboll är en lagsport så kändes även detta enkelt. Så nånstans där inne får ni tro på att även ungtuppen Piscitelli låg bakom denna seger, eller rättare sagt, denna ofattbara vändning som man gjorde. Jag kritiserade nyligen Milans insats under den första halvleken ”rätt” grovt, då är det inte mer än rätt att jag fullständigt spyr ut beröm över den andra halvlek. Hjärnan bakom detta fabulösa mästerverk är ghananen, Kevin-Prince Boateng. Den för evigt hårt kritiserade mannen. Som med sina tre mål (varav två känns som självklara kandidater till årets mål) verkligen sänkte Lecce, dock får vi inte heller glömma bort Yepes och när han för stunden lämnade mark och tryckte in 4-3 med sin hästsvans.
Zlatan då? Nä, där hade nog Piscitelli större påverkan på vändningen. Inte bra Zlatan, samtidigt så måste ju även fantastiska spelare misslyckas.

Italien-redaktionen och hela Fotbollsoraklet vill skänka en tanke till Marco Simoncellis familj och vänner. Ciao Marco.

/Christian Lantz – Italien

Spanien

Veckans bästa – Barcelona-Sevilla
Det mållösa mötet mellan Barcelona och Sevilla måste ses som veckans bästa då Sevilla verkligen bjöd upp till kamp. Noterbart är också att Barcelonas stora stjärna, Messi, brände en straff. När hände det senast?

Veckans sämsta – Fejden mellan Fabregas och Kanouté
Sevillamålvakten var iskall i mötet Barcelona-Sevilla då han tog Messis straff. Detta faktum leder till ingen annan situation än den kortvariga fejden mellan Fabregas och Kanouté. Enligt vissa källor hävdar man att spanjoren, Fabregas, kallat Kanouté för terrorist. Vad som har sagts kan man spekulera om men en sak står klart och det är att Kanouté blev mycket upprörd.

Tyskland

Veckans bästa – Dortmunds insats mot Köln
En stark match av hela Dortmund och ska man framtona en speciell spelare så kan jag bara säga Hummels. Klippan i försvaret kan slå fantastiska passningar vilket inte är friskt när killen är mittback. Spelkänsla, intelligens och spelförståelse!

Veckans sämsta – Jerome Boateng
Omgångens sämsta är Jerome Boateng som gjorde en blek insats för Bayern och senare blev utvisad (ingen lyckad dag för honom alltså.

Sverige

Veckans bästa – Superettans avslutning
Superettans avslutning kunde inte avslutas på ett bättre sätt. För dig som hade ett favoritlag inblandat i toppstriden/bottenstriden så var det givetvis extra nervöst. Men för dig som var utav den neutrala skaran så var lördagens avslutning en perfekt fotbollsfest. Att man kan proppa in så många viktiga och avgörande matcher på samma dag och samma tid är för mig fantastisk. Det är så här fotboll ska vara. Avgöras in i det sista (även om vissa supportrar föredrar annat).

Veckans sämsta – Allsvenskans avslutning
Var det någon som hade koll på den sista omgången i Allsvenskan? Mer ointressant än Superettan och det säger en hel del. Helsingborg hade efter bara några omgångar guldet i sina egna händer. Därefter blev det en tävling om andra- och tredjeplats. Som jag skrev tidigare så ska en serie avgöras i sista omgången. Dramatik och spänning, det hör fotbollen till. 

 


 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *