Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Veckans bästa/sämsta är en artikelserie som kommer upp varje tisdag när vi summerat varje liga. Här kommer Fotbollsoraklets bästa respektive sämsta från varje liga!

England

Veckans bästa – Chelsea-Arsenal och Robin Van Persie
Att komma till Stamford Bridge och möta Chelsea är inget man längtar efter. Arsenal var på besök i helgen och med en form som pekat uppåt såg det på förhand ut som en spännande drabbning
Chelsea tog visserligen ledningen genom Lampard men ett taggat Arsenal var genast på hugget och kvitterade genom Van Persie. Det var ett av tre mål anfallaren mäktade med under matchen.
Van Persie fixade sedan segern under de sista 5 minutrarna när han gjorde både 4-3 och 5-3 till sitt Arsenal. En fantastisk match att kolla på och för Arsenals del var det en hälsning till alla kritiker att Arsenal är att räkna med även i år.
Van Persie är nu uppe i ensam skytteligaledning med 10 mål och han sitter just nu i en guldsits med sitt utgående kontrakt.

Veckans sämsta – John Terry
John Terrys vecka har inte varit den bästa. Spekulationer om rasistattacken mot Anton Ferdinand har skakat hela fotbollsengland. Rio Ferdinand har försvarat sin bror och händelsen undersöks just nu och Terry kan räkna med ett tufft straff om han är skyldig.
Helgens match gav han ännu mer att fundera på. Förlust och ytterligare 5 baklängesmål.Visserligen gjorde han Chelseas 2-1 men när han efter 85 minuter halkade och friställde Van Persie börjar nog många ställa sig frågan hur det egentligen går för lagkapten Terry.

/Hannes Krantz

 

Italien

Veckans bästa-Antonio Cassano

Foto: Roberto Vicario

Fotbollsoraklet och Italien-redaktionen står återigen i stor sorg efter gårdagens tragiska besked om Cassanos fysiska tillstånd. Människoliv är större än lagtillhörighet, därför utser vi Antonio till veckans bästa och hoppas vi snart återser honom ute på plan. Cassanos prestationer i matchen Roma-Milan var imponerande och där visar han sin fotbollskvaliteter.

 

Veckans sämsta-AS Roma
Det skär djupt i mitt hjärta när jag behöver utse mitt Roma till veckans sämsta, nåt jag i somras aldrig hade kunnat tro. I somras gick man och drömde om en ny och efterlängtad scudetto och att kunna hylla Enrique som ett geni.
Så blir definitivt inte fallet och vi står nu i kris efter nio omgångar.
I onsdags åkte laget till Genua för att ta emot Genoa. En match som Roma ska vinna alla dar i veckan, förutom just denna. Roma förlorade med 2-1, efter att ha haft ett ordentligt övertag i 90 minuter. I alla fall om man ser till bollinnehavet, som säkert log på 70-30 till Romas favör. Men sett till målchanser så var Genoa det bättre laget, helt klart. Likadant var fallet nu i lördags mot Milan. En match vars första halvlek var hyfsat jämn men där sedan Roma tog över helt i andra. Men bara sett till bollinnehav. Milan vann som bekant matchen med 3-2.
Just nu är Roma allt annat än ett topplag, och prestationerna ute på plan är ett enda stort kaos.
Mitt förtroende för Enrique är strax nere på noll.

/Christian Lantz

 

Spanien

Veckans bästa – Dani Alves ”bombskott”
Dani Alves vinner priset som veckans bästa från Spanien, här kan ni se varför.

Veckans sämsta – Carlos Delgado Ferreiro
Vem är Carlos Delgado Ferreiro? Jo, det är mannen som dömde matchen mellan Malága – Espanyol. Domaren ”avgjorde” matchen när han bjöd Malága på en straff. Det var då Romaric fick bollen på ansiktet, då domaren trodde att den kom på handen. Domaren dömde straff och då kunde Apono göra 2-1 vilket också blev slutresultatet.

/Salar Alavi

 

Tyskland

Veckans bästa – ligans jämnhet

Veckans bästa är svårt att utse. Först funderande jag kring målet som Aron Hunt gjorde för Werder Bremen mot Mainz, ett kraftfullt skott som letade sig in i målet är självklart imponerande, Reus bägge nummer likaså. Men jag fastnade för något som sker när vi kollar i tabellen.

Det är nämligen det som sker bakom Bayern,

2. Schalke, +6, 21p

3. Dortmund, +13, 20

4. Bremen, +6, 20

5. Gladbach, +5, 20

6. Stuttgart, +8, 18

7. Hannover, -1, 18

8. Leverkusen, -1, 17

9. Hoffenheim,  +2, 16

10. Hertha, 0, 16

11. Köln,-5, 16

Det skiljer alltså från 2a till 11e plats bara 5poäng. Det är enligt mig den jämnheten i ligan som är en av de främsta faktorerna för att gilla bundesliga.

Veckans sämsta – Hamburg

Veckans sämsta är ju alltid svår att hitta, men om vi ska ta något så är det väl att Hamburg inte vann igen, dock så gör Hamburg en bra match och var värda alla poäng men det är väl det som gör att dem är ett lag i botten. Är man där har man inte det där flytet med sig. För övrigt gör alla bottenlagen bra matcher i helgen men får inte resultaten med sig.

/Stefan Börjesson

 

Sverige

Veckans bästa – Ängelholm
Många vill klanka ner på Ängelholm som inte tog vara på sin chans. Domaren gör en liten felbedömning när han visar ut en Ängelholmspelare, helt felaktigt enligt mig. Jag tycker inte domaren var med i matchen och det straffade Ängelholm. Jag tycker att Ängelholm förtjänar extremt mycket beröm efter en fantastisk säsong. Tyvärr räckte det inte hela vägen i år. Nu har Ängelholm varit och naffsat på Allsvenskan två år i rad. Blir det tredje gången gillt för skåningarna?

Veckans sämsta – Lagen från division ett
Det är inte bara kval upp till Allsvenskan utan också till Superettan. Något som förövrigt tycks ha glömts bort en aning. Hur som helst så tycks det vara riktigt stor skillnad mellan division ett och superettan. Samtliga kvalande division ett lag har torskat i sina möten mot superettanlag.

/Mattias Sörensson

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *