Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Veckans bästa/sämsta är en artikelserie som kommer upp varje tisdag när vi summerat varje liga. Här kommer Fotbollsoraklets bästa respektive sämsta från varje liga!

England

Veckans bästa – Newcastle
Denna ligaomgång gav oss på Englandsredaktionen huvudbry, det fanns många spelare/lag/händelser som kunde kvalificera sig in på både bästa och sämsta listan. Men personligen så vill jag nog hylla Newcastle lite mer än andra denna vecka. Att fortfarande inte ha förlorat är enastående och Newcastle lirar även väldigt fin och effektiv fotboll. En satsning värd att kolla lite nogare på!
Bubblare:
-Brad Friedels insats mot Fulham i derbyt i söndags.
-City går som tåget.
-Boltons kross mot stackars stoke.

Veckans sämsta – Wigan
Likväl som det fanns mycket att välja bland på bästa listan så fanns de en del kandidater på sämsta listan. Men det som är absolut sämst måste nog vara Wigan. Hemsk form, sist i ligan, fem poäng på elva matcher. Tränare Martinez har det onekligen tufft just nu och frågan är väll hur länge det håller. Sparken före nyår?
Bubblare:
-Liverpools misslyckande mot Swansea.
-Stokes kollaps mot Bolton.

/Joacim Claesson

 

Italien

Veckans bästa – Udinese
Efter 2-1-segern mot Siena på hemmaplan leder nu Udinese Serie A på bättre målskillnad än Lazio. Dock har Juventus spelat en match mindre (läs mer om varför på veckans sämsta) och går upp i topp vid seger mot Napoli. Men det ska inte förringa Udinese insats hittills. De var visserligen en outsider, men inte många hade förväntat sig att de skulle utmana så högt upp i tabellen. En stor del av förtjänsten kan tillskrivas Antonio Di Natale som leder skytteligan med sina åtta mål. Di Natale har visat upp fantastisk form i säsongsinledningen och han blir definitivt en viktig pusselbit om Udinese ska räcka hela vägen den här säsongen. 

Veckans sämsta – vädret
Kraftiga skyfall har gjort att matchen Napoli – Juventus skjutits upp. 29/30 november verkar bli nytt speldatum. Hela kvarteret runt San Paolo, samt arenan, är under vatten. Gräsmattan skall dock vara fullt spelbar, däremot är det omöjligt för publiken att ta sig till arenan på ett säkert sätt, därav beslutet att skjuta upp matchen. Genoa – Inter skulle också spelats under helgen, men även den är uppskjuten. Tio människor i Genua har dött till följd av det ofantliga regnet under de senaste dagarna. Det råder total kaos i staden och matchen är nu framflyttad. Orsaken är att man inte kan garantera fansens säkerhet. Mycket tråkigt förstås, då bägge matcherna var riktigt intressanta på förhand och många såg fram emot att se dem. 

/Henric Holmberg

Spanien

Veckans bästa – Real Madrid
Först visar Real Madrid stöd för Milans anfallsstjärna, Antonio Cassano, och sedan kör man bokstavligen talat över Osasuna med hela 7-1. Real tog efter ca 20 minuter ledningen, en ledning som inte varade särskilt länge då Osasuna gjorde 1-1 i matchminuten strax därpå. Efter Osasunas kvittering vaknade ”Los Blancos” till liv på riktigt och körde över stackars Osasuna. Magiskt av Real Madrid. Ligaguld i år?

Forza Cassano. Foto: Okänd

Veckans sämsta – Planen i matchen mellan Atletich-Barcelona
Det regniga vädret har ställt till det rejält i fotbollseuropa, inte minst i Italien då flera matcher fick skjutas upp. Men även i Spanien ställde ovädret till bekymmer. I matchen mellan Atletich-Barcelona var planen rent ut sagt usel. Bollen stannade här och där. Spelet avtog. Oavsett hur mycket vädret påverkade matchen så fanns fortfarande spänningen kvar. Roligt att Atletich, som var oerhört nära att knipa tre poäng, fick med sig en poäng.

/Mattias Sörensson

Tyskland

Veckans bästa – Nordbornas succé
Temmu Pukki gjorde 2 mål för Schalke04. Abdelloue gjorde 1 mål för Hannover96 och Marcus Rosenberg var en bakomliggande orsak till bremens vändning (inblandad i målen). Det var ju alltså en rätt bra helg för flera spelare från norden.

Veckans sämsta – Felix Magath
Magath som inte får ordning på Wolfsburgs försvar, dessutom så bröt i veckan Arne Freidrich sitt kontrakt med Wolfsburg pga något med Magath. Dessutom har vi alla historier om hur han bötfäller spelare som begår misstag på plan. Och att han nu tvingar alla att lära sig tyska. Dessutom förlorade Wolfsburg med hela 5-1 mot Dortmund och då var Benaglio (Wolfsburgs målvakt) bäst på plan..

/Stefan Börjesson

Sverige

Veckans bästa – Guldbollen
Zlatan Ibrahimovic tog som väntat emot Guldbollen från Aftonbladet och svenska fotbollsförbundet. Jag förstår ärligt talat inte hur folk tänker när man resonerar att han inte är värd det. Vi ska ge priset till vår bäste spelare. Och om regeln är sådan så ska Zlatan ha priset, vilket han också fick. Grattis!

Veckans sämsta – Hmm?
Den senaste veckan har det inte hänt allt för mycket inom svensk fotboll. Och om det är något som har hänt så är det positivt. Helsingborg vann trippeln efter en jämn match mot Kalmar FF. I veckan fick vi också ta del av att våra siffror pekar uppåt när det gäller svenskt fotbollsintresse. I år redovisade svensk herrfotboll 12 % ökning i publik. Damfotbollen redovisade hela 44 %!
Svensk fotbolls framtid ser ljus ut.

/Mattias Sörensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *