Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Veckans bästa/sämsta är en artikelserie som kommer upp varje måndag/tisdag när vi summerat varje liga. Här kommer Fotbollsoraklets bästa respektive sämsta från varje liga!

England

Veckans bästa – De mindre lagen
De mindre lagens prestationer. Newcastle lyckades att plocka en poäng på old trafford genom en heroisk försvarsinsats och Demba Ba fortsätter att vara ett av årets utropstecken. Jumbolaget Wigan lyckades även vinna borta mot vanligtvis hemmastarka Sunderland. Kul för ligan!
Veckans sämsta – Bortgången av Gary Speed
Bortgången av Gary Speed. Går inte att komma ifrån händelsen som skedde tidigt söndag morgon då en legendar tog livet av sig. Varför vet ingen men vad som har hänt har hänt och det finns inget mer att göra mer än att tänka på de som stod honom närmst. Bland annat hans fru och två barn. 

/Joacim Claesson

Italien

Veckans bästa – Zlatan Ibrahimovic
Han har inte bara gett ut en bok. Igår gjorde han också sitt 100 och 101 mål i Serie A. Därför känns det självklart att Zlatan ska utses till veckans bästa från den allra bästa redaktionen. Zlatan, per sempre il nostro re!

Veckans sämsta – Pablo Osvaldo
Det är som vanligt tufft och svårt att se något dåligt i Serie A. Men en man som fått stora rubriker är Romas anfallare Osvaldo, som under halvtidspausen i fredags ”slog till” ynglingen Lamela. Hur hårt eller löst är det knappt nån som vet, men att det inträffade är bekräftat. Roma har visat att detta ej är okej, såklart, genom genom att stänga av Osvaldo i 10 dagar och genom att bestraffa honom med böter.
Osvaldo bad dock laget om ursäkt dagen efter, och Lamela frågade Enrique om man inte ska stryka han avstängning. Men det gick inte för sig. Så kanske är denna händelse lite överdriven?
Hur som helst är det inte snyggt att slå sina lagkamrater, därför blir Osvaldo veckans sämsta. Un eroe, ma un buffone.

/Christian Lantz

 

Spanien

Veckans bästa -Inigo Martínez
Motivering överflödig. Kolla själv!


 

Veckans sämsta – Miguel Angel Perez Lasa
Miguel Angel Perez Lasa. Den mycket omtalade domaren dömde under söndagen matchen mellan Zaragoza-Sevilla och hans insats var under all kritik.
Ett mycket tveksamt rött kort delades ut till Zaragozas Juan Carlos medans Gary Medel och Leonardo Ponzio båda borde fått ett varsitt rött efter respektives utdelade armbåge.

/Johannes Johnsson

 

Tyskland

Veckans bästa – Schlaudraffs volleymål

 

Veckans sämsta -Kölns försvarsspel
Kölns backlinje som lät Mönchengladbach gång efter gång springa rätt igenom och komma till otroliga lägen. Så där får man helt enkelt inte spela mot lag med snabba spelare.   Värt att notera är att bundesliga nu har nya ligaledare i Dortmund och ovannämnda Mönchengladbach är tvåa i ligan. Bayern först på tredje plats.

/Stefan Börjesson

Sverige

Veckans bästa – Zlatan Ibrahimovic
Utan tvekan Zlatan Ibrahimovic som nu nått över 100 mål i serie a. En riktigt stor bedrift som gör han till en av de bästa. Även kul att John Guidetti kan göra spelmål och inte bara straffmål.
Vi måste även hylla Rasmus Elm som pricksköt sitt 8 mål för den här säsongen. Värt att notera att han hittills enbart
gjort straff och frisparksmål, vilken högerfot han har.

Den nyblivne författaren har nu uppnått 100 mål i Serie-A.

Veckans sämsta – Malmö FF
Inför Malmö FFs sista match i Europa League gruppspelet på torsdag måste vi sammanfatta deras sejour som usel. 0 poäng på fem matcher för ett lag som var milimetrar från att gå till Champions League slutspel. Är svensk fotboll verkligen så dålig eller är det fel lag som är där? Vill inte ens tänka tanken på hur det hade gått i Champions League.

/Raymond Rachid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *