Veckans bästa/sämsta från varje liga!

Veckans bästa/sämsta är en artikelserie som kommer upp varje tisdag när vi summerat varje liga. Här kommer Fotbollsoraklets bästa respektive sämsta från varje liga!

 

England

Veckans bästa – Newcastle
Newcastles seriestart. Newcastle har startat säsongen fantastikst med tre segrar och tre oavgjorda och är ett av få lag som fortfarande är obesegrade i ligan. Saknaden av Carroll märks ej och laget lyser av självförtroende. Intressant att se hur länge det håller i sig!

Veckans sämsta – Fernando Torres
Fernando Torres. Från att gjort ett mål och kännas på gång igen till att göra en idiottackling och bli utvisad direkt. Nä Torres imponerade inte på oss denna helgen. Som tur är så missar han spelaren men träffar han rätt kan det gå riktigt illa. Bra gjort av domaren som vågar dra upp det röda direkt. Torres tackling kan ses här:

 

 

Italien

Veckans bästa – ”Serieledarna” Atalanta
Det går inte att inte imponeras av Atalanta för tillfället. De är inte bara nykomlingar utan fick även börja ligan på -6 poäng efter sommarens calcioscommesse-utredning. Inför ligastarten trodde nog många att Bergamo-laget skulle få det tufft att hänga med. Men Atalanta har inlett säsongen på allra bästa sätt och -6 har nu blivit +4. Laget har ett facit på tre segrar, en oavgjord och noll förluster samt en målskillnad på 7-4. De ligger för tillfället på en fjortonde plats men hade det inte vart för minuspoängen så hade Atalanta varit i serieledning på 10 poäng, två poäng före tvåan Juventus. Atalanta går som tåget och vi får se om det blir Roma som lyckas stoppa dem då de på lördag ställs mot varandra på Stadio Olimpico.

 

Veckans sämsta – Pellissiers dåliga straff
I söndags gästades ”i mussi volanti” (de flygande åsnorna”)av formstarka Genoa och det skulle bli en match där mycket kom att handla om hemmalagets egna capitano Sergio Pellissier. En stund efter Genoas ledningsmål så får Chievo straff och visst är det Pellissier som stiger fram för att ta den. Men kaptenen försöker vara lite fräck och väljer därför att inte ta någon sats vid straffpunkten. Något som inte rekommenderas efter att ha sett Pellissiers straff. Skottet, om man kan kalla det så, blir varken hårt eller välplacerat så Frey kunde enkelt rädda straffen. Till alla Chievo-supportrars lättnad så skärpte Pellissier dock till sig och satte sedan 1-1 i den 73e minuten.

 

Tyskland

Veckans bästa – Jurado
Den hårt kritiserade Jurado gjorde en underbar chippass till Raul som slog bollen i nät.

http://www.youtube.com/watch?v=aWlEG-G5Azk&feature=player_embedded

Veckans sämsta – Pizcek
Pizcek, för Dortmund, försvaren ”somnade” till och slog en ur usel passning som mainz anfallaren Müller kunde liggande slå göra mål på. Dock fick han sin revansch genom att det var han som gjorde 2-1 målet för Dortmund.

 

Spanien

Veckans bästa – Barcelona
Barcelona står för veckans bästa insats när man enkelt besegrade Atletico Madrid med hela 5-0. En match som på förhand skulle bli tuff för Barcelona. Matchen blev allt annat än svårt när Barcelona enkelt slog Atletico med tennissiffror.

Veckans sämsta – Ojämnheten
Det har konstaterats tidigare och det kan återigen konstateras – La liga är en väldigt ojämn liga. Barcelona ångar på och slår ett ”topplag” i serien med 5-0. Jag hoppas att det så kallade tvåmannaracet får en vändning.

Sverige

Veckans bästa -Helsingborg
De har jobbat lugnt och metodiskt under hela säsongen och har man hittills bara förlorat 2 av 27 matcher är man helt klart Sveriges bästa lag 2011. Trots att de har sålt iväg Jönsson, Gerndt och Nilsson har de ändå presterat på högsta nivå, vilket tyder på en imponerande bredd!

Veckans sämsta – Halmstad
Deras Spanien satsning som gick åt helvete och resultatet blev nedflyttning. Dåligt gjort av styrelsen som inte gav tränare Ruiz mer tid och även väldigt naivt gjort av hela Halmstad BK som förening att göra den satsning de gjorde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *