Veckans mål i Serie A

Ännu en vecka har nu förflutit i Serie A och det är dags  att ta en titt på de vackraste målen från omgång 30. Här är några av de snyggaste fullträffarna.

Lionel Scaloni – Lazio vs Parma – 37 min

Lazio förlorade visserligen bortamatchen mot Parma med 3-1, bland annat efter två mål av Sergio Floccari. Men matchens vackraste mål gjordes av Lionel Scaloni i bortalaget efter 37 minuter när han fick bollen på högerkanten, tog emot den och avlossade bössan. Skottet styrde visserligen på en motståndare, men det var ändå snyggt och Antonio Mirante i hemmamålet kunde inte göra annat än se på när bollen passerade honom.

Fabio Simplicio – Roma vs Novara – 55 min

Det bjöds på många mål när Roma besegrade Novara med hela 5-2 under söndagen. Det snyggaste gjordes dock av Fabio Simplicio i hemmalaget när han tog sig in i straffområdet på egen hand och passade Marquinhos. Alberto Fontana som byttes in i Novara i halvtid släppte retur, en retur som Simplicio lyckades få tag på. Därefter bjöd han på en snygg lobb över den chanslöse Fontana.

Daniele Conti – Cagliari vs Atalanta – 11 min

Frispark långt utifrån för Cagliari mot Atalanta. Elva minuter har spelats, bollen är placerad ungefär 30 meter ifrån målet. Daniele Conti slår till med ett skott som går förbi både muren och Andrea Consigli i bortamålet, väldigt precist avslut och därmed förtjänar det en plats här.

Adem Ljajic – Fiorentina vs Chievo – 71 min

Fiorentina låg under med 0-1 hemma mot Chievo och hade en frispark från cirka 25 meters avstånd. Serben Adem Ljajic stegar fram och skruvar in bollen i det vänstra hörnet, över muren och förbi målvakten Stefano Sorrentino. Ett oerhört fint frisparksmål, som dock visade sig betydelselöst i slutändan då Chievo vann med 1-2.

Arturo Vidal – Juventus vs Napoli – 75 min

Juventus jagar tre viktiga poäng i toppstriden och behöver en vinst hemma mot Napoli för att hänga på Milan. Med femton minuter kvar att spela leder man med 1-0, men Napoli har börjat komma in i matchen och kan kvittera när som helst. Då kliver Arturo Vidal fram, fintar bort Hugo Campagnaro och avslutar med ett hårt skott i bortre hörnet. 2-0 till Juventus och ridå ner för Napoli.

Några av målen i Inter – Genoa kunde också blivit utvalda, men av de fem spelmålen som gjordes (fyra var på straff) var inget tillräckligt vackert för att ta en plats här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *