Veckans övergång – Italien: "Nya Maicon"

"Nya Maicon" - inter.it

Den här veckans övergång i Serie A genomfördes av Inter. Jonathan, ”Den nya Maicon”, eller Jonathan Cícero Moreira, är 25 år gammal och har tills nu tillbringat hela sin karriär i hemlandet Brasilien.

Högerbacken Jonathan, som även kan spela som yttermittfältare, blev uppflyttad till moderklubben Cruzeiros A-lag som 18-åring 2005. Efter sex år i klubben och totalt 133 tävlingsmatcher gick Jonathan i januari 2011 till hans senaste klubb, Santos. Övergångssumman då var knappt 20 miljoner kronor. Men när den numera 25 år gamla brasilianaren skrev på för Inter ett halvår senare skrevs övergångssumman upp till knappt 50 miljoner kronor. I Santos var Jonathan en viktig A-lagskugge, något som han kan bli även i Inter i framtiden?

Med Jonathan klar för Inter kommer klubbens andra brasilianske högerback, Maicon, enligt många medier med största sannolikhet lämna klubben. Det har ryktats mycket om Real Madrid.

Redan i onsdags anslöt Jonathan till Inters trupp, men först i fredags blev övergången officiell då allt pappersarbete och alla kontraktspåskrifter blev undanstökade. Jonathan skrev på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande fyra säsongerna och sa såhär enligt den officiella hemsidan.

– Jag vill göra Inter till en ännu mer framgångsrik klubb. Jag är mycket glad över att få chansen att spela här och visa vad jag går för.

– Jag hoppas på en fantastisk tid här. Jag vet att jag anländer i ett lag som redan har andra brasilianare, som är iväg på landslagsuppdrag för tillfället. Jag är här för att göra mitt jobb och ge allt jag har. Jag vill visa vad jag går för på varje träning och match, så tränaren Gasperini kan välja mig och använda sig av mig. Jag har alltid hört att Inter är en fantastisk klubb, med allt de har vunnit och med tanke på ligan de spelar i. Jag var säker på att det skulle vara bra för mig om övergången genomfördes. Jag tackar gud för att jag kom till Inter…

[poll id=”93″]

2 tankar kring ”Veckans övergång – Italien: "Nya Maicon"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *