Veckans talang

Eden Hazard, det belgiska underbarnet.

Eden Hazard föddes den 7 januari 1991 i den belgiska staden La Louvière. Idag är Hazard utan tvekan Belgiens största framtidslöfte, men också en utav de mest lovande talangerna ute i Europa.

Eden Hazard spelar i det franska Ligue 1 laget Lille OSC och är redan vid den unga åldern av 19 år en vital kugge i laget. Eden Hazard spelar kantspelare och offensiv mittfältare och är lagets spelfördelare.

Eden Hazard började sin fotbollskarriär i det mediokra belgiska okända laget Royal Stade Brainois. Efter en tid så lämnade Hazard klubben för den lite större belgiska klubben A.F.C. Tubize, och det var just där, i A.F. C Tubize som Lilles talangscouter upptäckte honom. Hazard lämnade sin Belgiska klubb och anslöt sig till Lilles juniorlag 2005. Därefter dröjde det inte länge förrän han blev uppflyttad till seniortruppen. Den 28 maj 2007 skrev han på sitt första proffskontrakt med klubben, och samma år i novembermånad så gjorde han sin A-lags debut för klubben.

Eden Hazard kommer från en framgångsrik fotbollsfamilj. Hans mamma och pappa var båda professionella fotbollsspelare i Belgien under sina respektive karriär. Edens bror, Thorgan 16, spelar ungdomsfotboll för Lilles mest hatade rivaler, RC Lens. Eden har också två mindre bröder, Ethan 14 och Kylian 6 som spelar i Edens före detta klubb A.F. C Tubize.

Eden Hazard fick sitt riktiga genombrott, och ett erkännande på detta i mars 2009. Eden Hazard blev belönad för sina prestationer på planen med priset, bästa unga spelare i Ligue 1. Hazard blev den första utlänningen någonsin att vinna detta pris, detta säger ganska mycket om vilket potential denna yngling besitter! Efter denna utnämning så drog Hazard till sig många storklubbars intresse. Klubbar såsom Real Madrid, Arsenal och Barcelona var bara några utav de klubbar som noggrant följde Hazards utvecklig. Den före detta Real Madrid och franske landslagsmannen Zinedine Zidane rekommenderade Real Madrid till att köpa Hazard.

– Jag skulle ta honom med förbundna ögon, det är en fullkomligt fantastisk spelare, sade den franska Real Madrid legenden Zinedine Zidane till den belgiska tidningen De Morgen.

Hazard blev förstås överlycklig efter Zidanes ord men blev också lite förvånad.

– Jag blev mycket glad efter Zidanes ord om mig. Det var en ära att bli den första utländska spelaren någonsin till att vinna priset. Men jag känner att jag kan mer. Jag vet att jag kan mer och jag kommer att fortsätta att utvecklas. En dag kanske jag kommer att spela för Real Madrid, men just nu så spelar jag i Lille och så kommer det förbli ett tag framåt.

Eden Hazard är det lilla belgiska underbarnet. Han har fått smeknamnet lille Ronaldo för sin teknik och snabbhet. Om Hazard är någon riktig Ronaldo nu är dock tveksamt. Men om ett par år, varför inte?

Fakta om Eden Hazard

Namn: Eden Hazard

Född: 7 januari 1991 i La Louvière, Belgien

Klubb: Lille OSC

Position: Offensiv mittfältare

Längd: 170 centimeter

Vikt: 96 kilo

Styrkor: Explosiv, teknisk, bra avslutare,

Svagheter: Fortfarande lite oerfaren. Har en benägenhet att hålla i bollen lite för ofta.

Favoritklubb(ar): Real Madrid, Arsenal

1 tanke kring ”Veckans talang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *