Vem ska axla rollen efter Van Persie?

Robin Van Persies dundersucce förra året har väl knappast undgått någon med minsta fotbollsintresse. Efter förra säsongen hade han bara ett år kvar på sitt kontrakt och spekulationerna började direkt. Nytt kontrakt eller lämna?

Arsenal och Wenger aviserade tidigt att man gjorde allt för att förnya kontraktet med målkungen och redan i maj kunde man läsa om de samtal som hade ägt rum. Men det blev sedan tyst och varken spelare eller klubb uttalade sig om situatuionen. Tidingarna fortsatte spekulera och ena dagen handlade det bara om Manchester City som verkade vara det hetaste alternativet.

Roberto Mancini hyllade holländaren i flera presskonferanser och många väntade på dagen då Van Persie skulle bli en Cityspelare. Den dagen kom inte och fram till den 4 juli var det dödstyst.
Det var då bomben kom.

Van Persie meddelade på sin officiella hemsida att han inte alls hade några planer på att förlänga kontraktet med Arsenal.

”…unfortunately in this meeting it has again become clear to me that we in many aspects disagree on the way Arsenal FC should move forward.”
De där orden fick Arsenals fans att se rött.

Återigen började spekulationerna. United, City eller Juvenus? Det var de möjliga destinationerna.
Det blev till sist Manchester United. En av Arsenals största rivaler.
Huruvida det är moraliskt korrekt att gå dit är helt irrelevant just nu.

Frågan många ställer sig nu är hur Arsenal ska klara sig utan Van Persie. Vem ska ersätta honom? Vem ska göra alla mål?
I truppen finns inför den här säsongen två nya anfallare. Lukas Podolski och Olivier Giroud.
Båda köptes in tidigt för att värsta fall täcka Van Persie.
Nu befinner sig Arsenal i det läget att Van Persie är borta och att dessa två herrar ska ersätta honom. Giroud gjorde förra säsongen 21 mål i Ligue 1. Podolski gjorde 18 i Bundesliga.
Det är inga dåliga spelare Arsenal har ersatt med, men frågan är om de lyckas.

Mot Sunderland fick Podolski chansen längst upp från start medan Giroud började på bänken. Till en början såg det riktigt bra ut då Podolski hade ett par lägen men samtidigt såg man att han inte var van på den positionen. Det är ingen riktig striker som Arsenal behöver inne i boxen.
När sedan Giroud kom in i andra halvlek fick man lite mer fart på anfallsspelet. Giroud är en spelare som Arsenal kommer ha stor nytta av under säsongen. Givetvis även Podolski.

Säsongen har visserligen precis börjat och man ska inte ta ut något i förskott men med Giroud och Podolski som alternativ på anfallsplatsen ser det bra ut för Arsenal. Bakom dessa herrar finns även Chamakh, Park och Bendtner i klubben.

Bendtner ligger dock i långt gågna förhandlingar med ett par klubbar och kommer säljas. Park har svårt att hitta en ny klubb. Al-Ain i Förenade Arabemiraten har gjort ett försök men Park är inte intresserad av en flytt dit.
Angående Chamakh har det de senaste två dagarna rapporterats om att Tottenham ska vara intresserade av att låna anfallaren men efter Adebayors ankomst är det mycket osannolikt.

Om vi ska sammanfatta allt har alltså Arsenal tre val längst fram. Giroud, Podolski och Chamakh. Inte dåligt men givetvis kan det bli bättre. Personligen skulle jag väldigt gärna se en till anfallare till med tanke på att jag ser Podolski som en vänsterytter. En sådan affär känns tyvärr inte så trolig dock och när transferfönstret stänger om 9 dagar tror jag Arsenal står med dessa tre herrar.

Giroud & Podolski Foto: Okänd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *