Viktig seger för Peking!

 

 

IFK Norrköping-Djurgården IF 2-1: Bara målskillnaden skiljde lagen åt inför mötet, på Nya Parken i Norrköping. Båda lagen stod på 22 poäng och det förlorande laget skulle hamna på kvalplats, så det var riktigt mycket som stod på spel. Norrköping fick en drömstart och gjorde mål redan efter 6 minuter då Joona Toivio misslyckats med en rensning som gick fram till Gunnar Heidar-Thorvaldsson som sköt in 1-0 för Peking. I den 11:e minuten blev glädjen i Norrköping lyrisk, då Gunnar Heidar-Thorvaldsson satte  sitt andra mål till 2-0 efter en hörna. Djurgården skulle dock komma tillbaka snabbt då Mattias Jonsson nickat ner en långboll som Christer Youssef satte och det var reducerat 2-1. En minut senare var Djurgården riktigt nära på att kvittera då dansken Nymann slog ett inspel som målskytten Youssef sköt från straffpunkten strax utanför, riktigt nära! I den 39:e minuten får Norrköpings Bobby Friberg Da Cruz gult kort för en tackling på Youssef, 3 minuter senare får han sitt andra gula kort då han återigen tacklar Youssef och utvisningen var ett faktum. I den andra halvleken jagade Djurgården en kvittering, deras första chans kom i den 52:a minuten då Jani Lyyski nickade en hörna men målvakten Niklas Westberg gjorden en bra enhandsräddning. Lägena kom nära inpå varandra och 5 minuter efter Lyyskis nick fick Youssef på en bra nick men återigen en bra räddning av Westberg. I den 64:e minuten kommer kanske Djurgårdens bästa chans då Kebba Ceesay slår ett inlägg efter marken till Johan Oremo som ungefär från straffpunkten skjuter över, det avslutet borde kommit på mål. Djurgården får sin sista chans i den 67:e minuten då Rajalkso kommer igenom men Westberg kommer ut bra och räddar.

Man of the match: Niklas Westberg som stod emot Djurgårdens press. Ett lyckat drag av tränare Janne Andersson som petade Abbas Hassan till förmån för duktige Niklas Westberg.

I och med segern klättrade Norrköping till en trettonde plats och de tog sin första seger efter att ha förlorat tre raka matcher innan. För Djurgården fortsätter misären och man ligger nu på kvalplats och de har tagit en poäng på de senaste fem matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *