Vinst mot Cagliari – då säkrade Juventus ligatiteln

Vucinic rullar in 1-0 | FOTO: Giuseppe Bellini

Samtidigt som Inter besegrade Milan med 4-2 i ett stekhett derby vann Juventus med 2-0 borta mot Cagliari. Därmed har de nu säkrat ligatiteln.

Juventus ledde Serie A med en poäng inför bortamatchen mot Cagliari. Milan jagade tätt efter och hade ett tufft Milano-derby att spela mot Inter samtidigt som Juventus match. Zlatan Ibrahimovic gjorde visserligen två mål, men det räckte inte långt för Milan som förlorade med 4-2 efter hattrick av Diego Milito och ett snyggt sista mål av Maicon. Juventus säkrade därför ligatiteln när man vann med 2-0 borta mot Cagliari.

Redan efter fem minuter gav Mirko Vucinic bortalaget ledningen. Efter en perfekt avvägd lobbpassning från Leonardo Bonucci kom Vucinic helt fri med motståndarmålvakten Michael Agazzi och rullade enkelt in bollen mellan benen. Det skulle på reprisbilderna visa sig att Vucinic var klart offside och målet borde därför inte ha godkänts. Simone Pepe hade även han ett bra läge minuterna senare men då räddade Agazzi. Stephan Lichtsteiner tvingades bryta matchen på grund av skada, men det hindrade inte Juventus från att skjuta i stolpen direkt efter. Det var Andrea Pirlo som var nära att öka på till 2-0.

Cagliaris enda riktiga chans i första halvlek kom efter 35 minuter, när Mauricio Pinilla bröt bollen på  offensiv planhalva och vandrade framåt i banan innan han avlossade ett tungt långskott som smet strax utanför vänsterstolpen. I andra halvlek hade sedan Vucinic både en och två fina chanser att avgöra matchen, men det första skottet gick över och det andra räddades snyggt av Agazzi.

Istället skulle matchen avgöras av ett självmål med lite mer än en kvart kvar på klockan. Inhopparen Martin Cacéres slog ett inlägg mot mitten och där dök Cagliari-backen Michele Canini upp. Canini styrde helt enkelt bollen in i mål när bollen tog på hans fot och gick över den helt ställde Agazzi i målet. 2-0 och där säkrades scudetton för Juventus. Ett vilt firande inleddes med tusentals fans som invaderade planen för att fira den 28:e* – eller 30:e, hur man nu ser på det – ligatiteln.

* Juventus fråntogs sina två ligaguld 2005 och 2006 till följd av Calciopoli-skandalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *