VM 2018 gör mig mörkrädd

När VM arrangörerna för 2018 skulle avgöras stod FIFA inför följande alternativ.
England, Spanien, Portugal, Holland och Ryssland.
Fotbollens hemland, tre stora fotbollsnationer och en nation som är känd för sina affärsmän och ibland korrupta sätt att nå framgång i idrott.
Man valde det sista och därmed en fotbollspolitik som gör mig mörkrädd.

England förlorade ännu ett mästerskap och fick inte sjunga ”Football coming home!” för fulla halsar och som Rio Ferdinand frågade sig i tidningarna ”Vad ska England göra för att få VM?” För den här gången gick inte VM till en annan stor fotbollsnation som Tyskland utan till Ryssland. Ett Ryssland som inte direkt har världens bästa ryckte när det gäller fair play. Andrey Arshavin sa bland annat när han lämnade Ryssland att:
”Jag kan inte spela i en liga där jag inte kan vara säker på att vi vann för att vi var bäst eller om motståndarna var köpta.”
I England skreks det redan om att den här omröstningen skulle vara riggad av Ryssland och detta fick Vladimir Putin att inte ens närvara under valet i protest mot ryktena. FIFA kunde ha dödat alla dessa rykten och bevisat världen att man fortfarande står på fotbollens sida. Man kunde ha fått alla oss som kritiserat Sep Blatter för hans fotbollspolitik att få ångra allt som sagts eller skrivits. Jag säger inte att man borde valt just England för jag hade acpterat valet om det stått Spanien, Portugal eller Holland för de är åtminstone fotbollsnationer som kan arrangera ett VM och som fotbollsmässigt håller Englands klass. Men kära vänner säg mig vad har Ryssland som inte England har?
Enda svaret jag kommer fram till är pengar och en vilja att köpa allt och alla. Ryssland är ett land där folk är bereda att gå över lik för att få det dem vill ha.
Frank Lampard berättar i sin biografi om en historia som går om Roman Abramovitj. Abramovitj var uppe i en helikopter över London och letade efter en tomt att bygga hus på. När dem flög över Central Park sa Abramovitj.
”Men där då?”
”Mr, Abramovitj ni kan inte köppa den det är drottningens mark.” sa Abramovitj ekonomiske rådgivare i England. Abramitj tittade på assistenten och sa.
”Tror du inte hon säljer?”
Lampard skriver att han inte vet om historien är sann men att den är menad att visa hur långt ryssen är bered att gå för att få det han vill ha och nu ville han ha VM.

Jag tänker inte säga att röstningen var riggad men jag tycker vi kan säga att de 22 nationer som röstade på Ryssland inte röstade på fotbollen utan på något annat. S€p Blatt€r visade vad han och FIFA bryr sig om i den här världen.
Att FIFA verkar bry sig så mycket om pengar skrämmer mig för det här är inte den fotboll jag älskar.
Jag älskar att se vacker fotboll och kan tjäna stor passion Liverpool och Hammarby. Jag kan sjunga med och rysa över vacker läktarsång och visst inser jag att det behövs pengar för att allt det här ska vara möjligt men FIFA måste sluta se bara pengarna och måste börja se till fotbollen. Jag kan inte se mycket positivt med att Ryssland fick VM om vi ser till fotbollen. Vad vinner fotbollen på det här?
Visst ska alla länder få chansen att arrangera VM om dem klarar det. För frågan vi måste ställa oss är om San Marino vill ha VM ska vi ge dem det då? Vi måste ställa krav på nationerna som ska arrangera VM och jag hoppas att FIFA ställer krav på Ryssland som arrangör. Ryssland måste vissa att man inte har något med korruption att göra för jag är väldigt osäker på om vi verkligen får se ett korrupt fritt VM. Men nu sitter vi här med penga starka Ryssland som segrare och nu kommer jag att be en bön. Må aldrig korruptionen komma åt det här VM:et. Snälla Ryssland visa mig att FIFA kanske inte gjort ett så stort misstag, vissa mig att ni kan arrangera fansens VM inte pengarnas. Vissa mig att ni står för samma ideal som jag gör. Vissa mig ett fotbolls VM inte en aktion.     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *