West Ham United- Manchester United 2-2: Van Persie räddade United

Det var feststämning på Upton Park när publikfavoriten Joe Cole drog på sig West Ham-dressen för första gången på ett decennium. Den förlorade sonen hade återvänt och skulle komma att spela en stor roll i matchen.

Det var två lag som kom till start med flera reserver på plan. Både Sam Allardyce och Alex Ferguson såg sin chans att vila några av sina nyckelspelare under aftonen. Trots detta kom matchen att bli väldigt intressant. Båda lagens fans kan nog såhär i efterhand komma överens om att det var en händelserik och trevlig match denna mörka januarikväll.

I den 23:e minuten lyckas United efter slarv i West Ham-försvaret ta ledningen genom Tom Cleverley. Collins och Demel i hemmaförsvaret glömmer helt bort den unga engelsmannen på bortre stolpen. Engelsmannen gör inga misstag utan skickar Jääskeläinen åt ena stolpen och bollen åt andra. Inte långt efter Uniteds ledningsmål får West Ham en frispark. I efterspelet till detta lyckas Joe Cole få bollen. Han siktar in sig och serverar bollen till Collins som i sin tur är klinisk i avslutet med pannan.

Efter kvitteringen byter lagen chanser med varandra, dock utan att det resulterar och domaren kan sätta pipan i munnen och deklarera att första halvlek är till ända.

Den andra halvleken börjar lite försiktigare än den första och inte många chanser skapas under de första tio. Efter en kvart får hemmalaget hörna. Hörnan rensas undan till Joe Cole. Joe Cole som är i ungefär samma position som i första halvlek fast på andra planhalvan tittar återigen upp och slår in bollen. Vem är där om inte Collins igen. Näst intill en repris av första målet när West Ham kan gå upp i ledning.

Efter ledningsmålet har West Ham ganska bra koll på United. United har svårt att skapa något och Ferguson bestämmer sig för att sätta in sitt ess(RVP). Trots bytet har hemmalaget ganska bra koll på United-spelarna och kan slå ifrån sig.

I den 78:e minuten byts Joe Cole ut och får stående ovationer av hemmapubliken. Vilken match av engelsmannen som bjuder på två delikata framspelningar i sin comeback.

När klockan börjar närma sig 90 känns det som om West Ham nog kommer att klara detta. I den 91:e minuten tappar ytterbacken Potts markeringen och Van Persie kan ta sig förbi. Precis som vanligt när Van Persie avslutar går bollen i nät. Tungt mål för West Ham men 2-2 måste anses vara ett rättvis resultat och släpper man Van Persie fri så bör man veta vad som händer.

Nu väntar returmatch på Old Trafford, något som ingen av tränarna lär vara överlyckliga över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *