Wickham nära flytt

Att Ipswichs jättetalang Connor Wickham inte spelar i Ipswich till hösten tar de flesta som en självklarhet. Frågan har istället varit var han hamnar. Arsenal, Liverpool och Tottenham är bara några av de klubbar som anmält sitt intresse för den engelska anfallaren. Tidigare idag accepterades det första budet, men budet kom inte ifrån något av de tre storlagen. Istället var det lite överraskande Sunderland som kom med det inledande budet på en startsumma av £9 miljoner, en summa som senare kan höjas till £12,5 miljoner. Läkarundersökningen sägs ske någon gång under morgondagen.

Sunderland verkar vara mycket angelägna att förstärka truppen ytterligare efter förra säsongens anonyma tiondeplats, och har hittills lyckats värva bland annat Sebastian Larsson från nedflyttade Birmingham. För Sunderlands del är det viktigt att ha alla nyförvärv klara så tidigt som möjligt, med tanke på att svåra Liverpool står för motståndet i premiäromgången den 13 augusti.

Som det ser ut som för närvarande så är det bara just Liverpool som kan stoppa Sunderland från sin drömvärvning. Det är mycket känt att 18-åringen hejar på Liverpool. Däremot hoppas Steve Bruce på att Wickham värderar garanterad speltid högre än att få en mindre viktig roll i sin favoritklubb. Oavsett vad som händer, så är det bråttom för de klubbar som är intresserade av talangens tjänster. Inom 24 timmar lär det vara för sent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *