Will the king return?

Trotts Liverpools oerhört viktiga vändning mot Bolton igår uppges idag Roy Hodgson få gå inom de närmaste dagarna.
Engelska tidningar skriver idag att klubben förbereda ett sos meddelande  till legenden Kenny Daglish där man ber honom ta över klubben tillfälligt assisterad av sin forne vapendragare Phil Thompson och nuvarande assisterande tränaren Sammy Lee.
King Kenny Daglish var kanske den störste favoriten till att ta över när jobbet istället gick till just Roy Hodgson.
Jag kan själv tycka att beslutet är helt rätt för Liverpools placering i ligan just nu är helt oacceptabel för en klubb som är Englands mest framgångsrika och som så sent som för två år sedan slutade tvåa i ligan. Samtidigt är det helt fel tillfälle att sparka Hodgson för jag tycker det är lite orättvist att ge honom sparken direkt efter en match där spelet fungerat, man för en gång skull haft marginalerna med sig och spelare som Fernando Torres, Steven Gerrard och Joe Cole vaknat till liv sent på säsongen och avgjort matchen till lagets fördel.
Sedan kan man alltid fråga sig om det verkligen är rimligt att kräva att Roy Hodgson ska se till att laget slås om liga segern men jag tycker faktiskt det. Har man hand om en klubb som dominerat världsfotbollen i över tjugo år haft spelare som Kevin Keagan, Kenny Daglish, Ian Rush och Alan Hansen för att bara nämna några så måste man ta att målsättningen är att laget åtminstone ska vara med och slås om de tyngsta titlarna och framgång är det när man vunnit dem.
Liverpool är inte Fulham och därför har man inte råd med de misstag som Roy gjort under säsongen. Liverpool är en storklubb må vara att dem är inne i en svacka just nu men man är fortfarande en storklubb och ska också ha dem kraven på sig.

Vad gäller tillsättandet av King Kenny som tillfällig tränare tills man hittat en ny så tror jag inte Liverpool kan hitta en bättre man lämpad för det uppdraget. Jag lovar låt  King Kenny gå in på Melwood som tränare och Steven Gerrard och reste av laget kommer stå i stort sett i givakt på en sekund. Att ge Liverpool spelarna deras kung tillbaka kan vara precis det som behövs för att klubben ska göra precis det här lyftet som behövs. Jag tror personligen att man i en krissituation alltid gör bäst att leta fram en av klubbens största legender för att få laget att börja känna glädje igen och att King Kenny är den störste legenden som en klubb kanske har vid liv idag tror jag det är få som säger emot det finns bra spelare, stora spelare, legender också finns King Kenny Daglish. Enda alternativet för Liverpool som vore bättre vore om man hittade ett sätt att återuppliva Bill Shankly.

Frågan som alla Liverpool fans ställer sig nu är: ”Will the king return?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *