Win-Win för Svennis?

Är det möjligt som fotbollstränare att genom en enda handling lyckas gynna både sin egen klubb, sin favoritklubb samt en spelare? Tydligen.

Att Sven-Göran Eriksson tänker ta upp Leicester till Premier League är ingen hemlighet, men för att lyckas med det krävs flera förstärkningar. De senaste dagarna verkar han ha haft siktet inställt på favoritklubben, Liverpool. Nu säger flera källor att affären med fiaskot Paul Konchesky är klar, och att endast en underskrift saknas. Transfersumman på £1,5 miljoner är accepterad, läkarundersökningen klar, och personliga avtal är i stort sett helt klara.

Det ser alltså ut som att Konchesky blir Erikssons sjunde värvning under sommaren. Tidigare har spelare som Kasper Schmeichel och David Nugent blivit klara för Championshipklubben. På förhand verkar det som att alla gynnas av affären. Konchesky själv får garanterad speltid, hans mamma behöver inte längre gnälla på dem som betalar ut hennes sons löner, Liverpool blir av med en av de misslyckade spelare som köptes in under Hodgson, och Leicester får en värvning av högsta Championshipklass. Redan under våren bevisade Konchesky att han klarar av nivån, då han var utlånad till Nottingham. Där bjöd han på flera bra insatser, men lyckades till slut inte hjälpa laget upp i Premier League. Är det andra gången gillt nu?

 

 

 

2 tankar kring ”Win-Win för Svennis?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *