Ytterligare skador för Liverpool

Inför helgens match mellan Liverpool och Blackburn (2-1) attackerade Blackburns manager Sam Allardyce Rafael Benitez i Liverpool, något som börjat bli en vana. Allt startade 2004, när Benitez kritiserade Allardyces dåvarande lag, Bolton, för att ha spelat för hårt, eftersom Hyypiä bröt näsan. Sedan dess har Allardyce gjort flera påhopp mot Benitez, och nu var det dags igen.

”Jag bryr mig inte om vad Rafa tänker om jag gör och inte gör. Jag vet vilken bra manager jag är och vilket bra jobb jag kan göra. Jag hade inte varit här i tio år om jag inte hade kunnat göra det. Så jag oroar mig inte för vad han tänker om mig eller mitt lag.

”Vi kan besegra dem när som helst, det är det viktigaste för mig och vi vet att vi kan göra eftersom jag lyckades med det på Reebok. Eftersom han inte gillade, hittade han en ursäkt hur vi spelade. Wenger gjorde det, Mourinho gjorde det, alla gör det när de får stryk.

”Men om det är en fysisk utmaning de önskar på söndag, så kommer jag gärna att ställa upp på det.”

Dessa kommentarer möttes bara av ett skratt från Benitez, men tydligen var Allardyce allvarlig i det han sa. Som vanligt spelade hans lag hela matchen otroligt hårt, och det är närmast ett under att ingen åkte ut. Varken stämplingar i bröstet på motståndare eller slag i ansiktet gav några kort över huvud taget.

Liverpool åkte på tre nya skador under matchen, lagom till sjukstugan på Merseyside började tömmas på folk för första gången på mycket länge. Sedan tidigare är Martin Skrtel långtidsskadad, och han får nu sällskap av Fábio Aurélio, Daniel Agger och Maxi Rodríguez på skadelistan.

Aurélio byttes ut redan i första halvlek efter en muskelsträckning, och den skadedrabbade brasilianaren beräknas vara borta 3-4 veckor, vilket ger unga Emiliano Insúa ytterligare speltid på vänsterkanten.

Maxi Rodríguez fick en hård spark i bröstet av Pascal Chimbonda, och är nu mycket stel. Det kan röra sig om muskelskador, men i bästa fall är han tillbaka i träning inom några dagar.

Värst är det för Daniel Agger. En riktig smäll på det högra knät resulterade i att han fick lämna Anfield på kryckor. Han röntgades idag och är mycket svullen. Läkarna vet inte när han beräknas komma tillbaka, men ytterligare en mittback borta är inte bra för Liverpool.

Positivt är däremot att Sotiris Kyrgiakos återvänder till nästa ligamatch, då han varit avstängd i tre matcher efter en mycket diskutabel utvisning i en närkamp mot Evertons Marouane Fellaini.

1 tanke kring ”Ytterligare skador för Liverpool

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *