Biografi: Frank Lampard

Namn: Frank James Lampard Jr.

Nationalitet: Brittisk

Födelsedatum: 20 juni 1978

Födelseort: Romford, England

Position: Mittfältare

Nuvarande klubb: Chelsea

Moderklubb: West Ham United

Klubbkarriär: West Ham, Swansea, West Ham och Chelsea

Farsan- West Ham, Tottenham eller Arsenal?

Frank Lampard föddes i Romford, Essex i utkanten av London – Zon 6. Frank växte upp med sin familj och blev tidigt en fotbollsfascinerad unge med goda förutsättningar. Hans far Frank Lampard Sr. var under många år aktiv i West Ham där hans son också skulle börja sin fotbollskarriär. Men allt började i parken som låg i närheten av hans hus- Grenfell Park!

Frank har alltid varit en väldigt beslutsam man och det märktes även under hans yngre år. Detta gav honom en plats i Heath Park’s ungdomslag. Frank gjorde sedan flera olika prövningar i Tottenham, Arsenal och West Ham. Frank följde sitt hjärta och skrev på ett kontrakt med West Ham 1994.

Det blev dock bara en säsong i Hammers innan han tog ett svårt beslut att bli utlånad till Swansea 1995.
untitled

Tack vare att Frank var en beslutsam spelare fungerade säsongen i Swansea utan problem trots att träningsfaciliteterna hade mycket sämre standard än vad han var van vid. Han kämpade på ordentligt och när han kom tillbaka till Upton Park gjorde han allt för att ta en plats i startelvan. Men det var inte förrän säsongen 98/99 som han för första gången blev regelbunden i Redknapps startelva. Den säsongen spelade Lampard varje match och tog Hammers till en stabil femte plats. Detta var Franks nyckel till Englands Big Four. Trots detta var den förste stora stjärna att lämna West Ham Rio Ferdinand. Men också Frank kunde lämna Boleyn Ground och gick säsongen 2001/02 till Chelsea för 11 miljoner pund

Ranieri, Landslaget och Roman!

Italienaren Cladiuo Ranieri var ett mycket stort fan av Frank Lampard och han fick en direkt plats i startelvan. Han gjorde sin debut mot Newcaslte den 19 augusti och spelade varenda match också den säsongen. Hans första säsong i Chelsea resulterade också i 8 stutar. Han började bygga ett namn runt sig i fotbollsvärlden och Chelsea fansen såg fram emot att se honom flera år framåt. Säsongen efter gick som på räls, med 10 mål i Blues tröjan och debut i landslaget. Den 20 augusti kom också hans första mål i England tröjan mot Kroatien.

Sommaren 2003 började ett nytt projekt för Frank, det var sommaren som en av världens rikaste män bestämde sig för att köpa en fotbollsklubb. Roman Abramovich blev snabbt ett hett namn på Londonbornas tunga. Detta betydde att Frank verkligen kunde visa sin fulla potential. Stjärna efter stjärna hade han runt sig men på den offensiva mittfältar platsen fanns bara ett namn- Frank Lampard. Säsongen 04/05 gjorde han hela 19 mål och året efter gick han förbi 20 mål strecket. Lampard var på sin topp och fick också många fina utmärkelser. FIFA Player of the Year 2005 utsågs till den omstoppbara Ronaldinho men tätt efter på andra plats låg våran Frank. Han fortsatte med framgångarna och har nu gjort över 100 mål som mittfältare i Premier League, en prestation som bara Matthew Le Tissier har åstadkommit.

Lampard har kommit en lång väg från att sparkat boll med sin far på bakgården, trots att han är över 30 spelar han fortfarande i världens bästa liga och kan kännas igen som en av världens bästa mittfältare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *